Ton Dolmans Trofee – Van die mooie dagen waar er nooit genoeg van zijn!

10:06 04-30-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Gisteren werd in Zuid-Limburg de 3de Ton Dolmans Trofee verreden meetellend voor de Topcompetitie. Een wedstrijd over 185 kilometer met 34 beklimmingen. Garantie voor spektakel. En of het een spektakel werd. Om 13.00 klonk het startschot en de renners waren vertrokken.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd er gelijk een straf tempo gehanteerd door de ploegen die het moesten doen. De eerste beklimming zorgde voor verbeten gezichten bij diverse renners in het peloton. Zou het zo’n dag worden? Jawel, het werd zo’n dag.

Na 20 kilometer reed Stefan lek op een erg slecht moment (of er überhaupt een goed moment om in Limburg lek te rijden?). Meer dan 40 kilometer heeft Stefan tussen de auto’s gehangen, maar uiteindelijk op pure grinta teruggekomen in het peloton en de koers op een mooie plaats uitgereden.

Lang bleef het peloton gesloten, maar uiteindelijk reed er een omvangrijke kopgroep van 11 renners weg, met onder meer Arno. Deze kopgroep leek lange tijd voor de winst te gaan, maar het peloton besliste anders. De groep werd teruggereden en vrijwel direct reden er 10 man weg. Weer zat Arno erbij (man wat een strijdlust). Ook Kelvin zat, als oud JvA renner, mee in de deze groep. Zouden deze 10 het wel gaan redden tot de finish?

De wedstrijd vorderde en vorderde en de 10 werden er 8. De finale begon en alles was nog mogelijk. Het werd een man tegen man strijd op de laatste klimmetjes. Uiteindelijk sprong Kelvin weg uit de kopgroep en Arno sprong er achter aan. Ze waren ribbedebie. De laatste kilometers waren ingegaan en na 180 km zouden twee oud ploeggenoten het onder elkaar gaan uitmaken. Wat een sensatie! Aan de finish steeg de spanning tot grote hoogte. Wie zou hem pakken? Kelvin bleek uiteindelijk de sterkste en won! Arno werd, na een dijk van een koers, heel mooi tweede! Wat een klasse!

Deden er dan ook nog andere Jan van Arckel renners mee? Jazeker! Deze hebben heel de koers het gele shirt geconcentreerd van voren laten zien. Achter de kopgroep van 8 werd het een pelotonsprint waarbij Antonie (alias Tony) 5de werd. Stefan finishte 32e, Derek 55e en Jarri (alias Yoeri) 79e. Melle, Jasper en Thom hebben de koers helaas niet uitgereden, maar die zijn wel weer een koerservaring in de Topcompetitie rijker!

Na afloop was de euforie immens. Naast de 2de plaats pakte Arno ook nog de prijs voor de strijdlust en de trui voor de beste clubrenner. Er leek maar geen einde te komen aan al die podiumceremonies. Na alles ingepakt te hebben ging de ploeg dik tevreden huiswaarts met een 3de plek in het ploegrangschikking.

Wat rest ons nog? Ja, dat we nog een hoop mooie zondagen als deze mogen beleven en dat, als het allemaal op de z’n plek valt, wielrennen een prachtige sport is.

Mocht je nog willen nagenieten van deze prachtige dag, hierbij de slotfase van de wedstrijd:

https://www.facebook.com/topcompetitie/videos/1685158464883181/

De uitgebreide samenvatting, waarbij we ongetwijfeld veel meer JvA zullen zien, zal uitgezonden worden op:

5 mei 11:00 – Eurosport 1

6 mei 20:00 – Eurosport 2

8 mei 10:00 – Eurosport 1

Leave a Reply

   Banner     Banner