Timo, Luuk en Ruben in Noord Drentse Dorpenomloop

14:17 05-28-2017 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Afgelopen zaterdag 28 mei staan Timo de Zeeuw, Luuk Spijker en Ruben Blom in alle vroegte aan de start van de Noord Drentse Dorpenomloop. De start is om 09.15u in Gieten  wat gezien de te verwachten tropische temperaturen wel prettig is. De koers gaat door een aantal Drentse dorpjes om na 78 km te eindigen bij het Wielercentrum Assen.

Na een korte neutralisatie gaat het peloton van 128 renners los. Er wordt er al snel aan de boom geschud waardoor het peloton na 10 km al in drie groepen uiteengevallen is. In Annen zien we Luuk in de voorste groep voorbijkomen, Ruben in de tweede groep en Timo in de 3e groep. In Tynaarlo staan we weer vol spanning af te wachten. We horen op de radio dat er renners moeten stoppen voor een trein. Er zit een spoorwegovergang op de route en je zal net zien dat er een trein passeert, waarschijnlijk ook de enige van die dag. De tweede groep was de klos maar gelukkig worden ze niet lang opgehouden en weten ze door goed samenwerken zelfs dichter op de eerste groep te komen. Luuk zien we in groep 1, op kop rijdend, het moet niet gekker worden. Ruben in de tweede groep daarachter op nog maar een tiental seconden en Timo in de derde groep. 

Bij Vries, na ongeveer 40 km zijn groep 1 en 2 samengekomen. Groep 3 is inmiddels te ver achter geraakt en uit koers gehaald. Ondanks een gemiddelde snelheid van 41 km/h moet ook Timo de koers verlaten.

Zes renners weten uit het overgebleven peloton te ontsnappen maar door goed samenwerken worden ze met nog een kilometer te gaan teruggepakt. De massasprint wordt gewonnen door Nederlands kampioen Casper van Uden. Luuk finisht kort daarachter op een mooie 28e plek. Op dat moment is Ruben nog niet binnen, gespannen wachten we af. Gelukkig komt hij een paar minuten later ook ongeschonden over de streep, hij wordt 80e.

Al met al was het een zware koers met een gemiddelde van bijna 42 km/h. Gelukkig zonder valpartijen dit keer, wat inmiddels meer uitzondering dan regel is. 

Leave a Reply

   Banner     Banner