Succesvolle miniwegwedstrijd in Gouda

22:31 09-17-2016 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Op een zonnige zaterdagmorgen stond er weer een miniwegwedstrijd op het programma, ditmaal in Gouda bij GRTC-Excelsior.


In Gouda aangekomen zochten Luna Kers, Elena Poppelaars, Benjamin den Breejen en Joey Baars elkaar gelijk op om samen het parcours te verkennen.
Als eerste was Luna aan de beurt in categorie 1. Na de fietscontrole op naar de start even opstellen en starten maar.
Luna was weer snel weg en bleef goed voor in de groep rijden en werd knap 4e.

Daarna was het de beurt aan Elena in categorie 2 en dat zij snel leert is wel duidelijk. Waar zij twee weken geleden de hele wedstrijd op kop reed en in de sprint geklopt werd door drie anderen, daar rijdt ze nu super slim.
En dat resulteerde net als de wedstrijd vorige week in Alphen a/d Rijn in een mooie tweede plaats.

En toen was het de beurt aan Benjamin en Joey. Benjamin had een goede start en reed de eerste ronde op kop van de groep. Joey begon achteraan de groep en reed snel naar de voorkant van de groep. Toen er een groep wegreed zat Joey er goed bij en Benjamin zat in de tweede groep. Op de streep werd Joey mooi 5e en Benjamin sprintte naar plaats 9.

Zo kwam er weer een einde aan een hele leuke wedstrijddag voor deze jonge wielrenners. De miniwegwedstrijden zijn voor alle beginnende jeugdwielrenners hele leuke wedstrijden en zeker een aanrader. Als je het volgend jaar een keer wil proberen moet je het zeker doen. Je kan tijdens trainingsavonden altijd even aan de trainers vragen hoe het werkt. Het is altijd heel gezellig en we hopen dat er volgend jaar nog meer Jan van Arckel renners meegaan.

Leave a Reply

   Banner     Banner