Sjoerd Bax op weg terug na lang blessureleed

8:05 04-18-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Of hij ooit nog wedstrijden zou rijden spookte ruim anderhalf jaar lang door het hoofd van Sjoerd Bax. De 21 jarige beloftevolle renner uit het Brabantse Uppel zag zijn carrière al in de knop gebroken door een slepende knie blessure. Zijn eerste wedstrijden in 2015 begonnen nog zo hoopvol. Met een contract van het Rabobank Development Team op zak haalde hij meteen een mooie overwinning binnen, t.w. het jongeren klassement van de Triptique de Monts et Chateaux . Echter 1 maand later in mei 2015 was het over en uit, met de pijn was niet meer te fietsen. Herstel liep maanden vertraging op door het niet goed onderkennen van de blessure; pas medio februari 2016 werd in een Belgisch ziekenhuis de kwaal juist beoordeeld waarna een operatie en lange revalidatie volgde  wat het hele jaar in beslag zou nemen.

Maar het geloof in eigen kunnen was nog niet gebroken en eindelijk kon in maart 2017 in het criterium van Woensdrecht weer eens een keer een rugnummer opgespeld worden.

Gewoon weer kunnen starten na zo'n lange afwezigheid in een criterium was al een overwinning op zich. Het was weer aftasten en wennen om in een peloton rond te rijden; de knie hield het en een hoopvolle 8e plaats werd genoteerd.

Nu 1 maand later is de conditie groeiende en na een 6e plaats vorige week in Lexmond werd op Paasmaandag gestart in het criterium van Waddinxveen.

Na ongeveer halfkoers vormde zich een kopgroep van 4 man met o.a. Sjoerd. Dit kwartet behield hun voorsprong tot aan de finish en Sjoerd kon het in de eindsprint afmaken wat de eerste overwinning betekende in het nog prille seizoen. 

Van week tot week wordt nu bekeken hoe de knie zich ontwikkelt en wordt het wedstrijd programma afgestemd, de tekenen zijn tot nu toe echter hoopvol.

Sjoerd, namens JvA van harte gefeliciteerd. We hopen oprecht dat we nog veel plezier van je gaan beleven. 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner