Rixt op podium in Ronde van Zuid Oost Friesland

20:28 05-14-2017 - By Petra van Wijgerden - View Comments

Waar een deel van het team België onveilig maakte, reed een ander deel in het hoge noorden de "Ronde van zuid-oost Friesland".

Start en finish in Appelscha en daartussen een 125km door het mooie friesche landschap. Aan de start stonden Patricia, Nike, Simone, Karin, Judith en Rixt.

De koers kwam langzaam op gang. De eerste 30 a 40km waren er een paar speldenprikken maar geen echte kopgroep. Totdat we op de Tjongervallei kwamen. Daar ging het toch op de kant en reed er een groep weg. Ik maakte nog de jump naar de kopgroep en uiteindelijk reden we met 13 dames door.

De samenwerking was prima en de voorsprong groeide gestaag. Maar we moesten nog wel een dikke 70km. Met nog een 25km te gaan begon de samenwerking terug te lopen. Er werd gedemarreerd, kopbeurten overgeslagen en naar elkaar gekeken. Kortom, de finale was begonnen.

Achter ons was het een aardig slagveld. Het peloton was al in stukken gevallen. Op een kleine 2' achterstand reden Simone, Judith en Nike. Waar bij ons de samenwerking minder werd, kwam deze groep in de finale juist op stoom. De voorsprong van de kopgroep slonk binnen no-time. De laatste 5km werd er dusdanig naar elkaar gekeken dat we in de verte de achtervolgers aan konden zien komen. Het werd een echte finale met bluffen, aanvallen en stilstaan. Uiteindelijk hielden we genoeg voorsprong over en werd het een sprint met zijn 13en de Bosberg op. Ik sprong in de laatste 200m uit het wiel van Janneke Ensing. Ik had nog een vrij sterke sprint in de benen en knalde nog een stuk of 3 rensters voorbij. Het was helaas net niet genoeg om de winst te pakken. Belle de Gast ging de sprint vroeg aan en hield net een metertje over. Wel een mooie 2e plek!

Niet ver achter ons finishte het peloton. Judith kwam als 43ste over de meet, Nike als 46ste en Simone als 52ste. Karin en Patricia werden iets eerder uit de koers gehaald.

Groetjes Rixt

Leave a Reply

   Banner     Banner