Regiorecreanten Ameide | Eskes en Bassa pakken de overwinning

17:32 09-22-2013 - By Peter Mesker - View Comments

Zaterdag 21 september werd al weer voor de tiende keer de ronde van Ameide voor de regiorecreanten georganiseerd.  Super snel en keurig afgezet parcours onder mooie weersomstandigheden, en prima horeca voorzieningen.  Dat zijn goede ingrediënten voor de regiorenners.  En een mooie koers werd het zeker.

Door de hoge snelheden welke op dit rondje gehaald worden was het koersverloop bij de B-categorie en de A-categorie gelijkwaardig.  Niet vooraan sprongen de renners weg, maar achteraan moesten ze afhaken door de hoge snelheid.

Team Ottoland was sterk vertegenwoordigd in de B-groep en reden iedere poging tot wegrijden dicht en dus kon Gert-Jan Eskes, overigens verdiend, de overwinning pakken zoals hij al vaker dit seizoen gedaan heeft.  Ook leuk was te zien hoe Stephan Wijland als snelste Ameidenaar zich als derde wist te classificeren en dus ook met de bloemen naar huis kon (voor hem om de hoek). Walter van Putten uit Haaften vulde het podium met zijn tweede plaats.

d70_3129

Bij de A-renners waren de diverse teams weer van de partij, en met onder andere Arjan Molenaar (organisator van de ronde) in de groep van de in Jan van Arckel teamkleding rijdende mannen werd er gestreden voor de podium plekken.  Na de koers, welke zonder incidenten verliep en waar het regelmatig op een lang lint ging werd geconcludeerd dat de gemiddelde snelheid rond de 43km/u lag en dan Jan Bassa echt heel hard wegreed in de laatste ronde waardoor hij met toch nog ruime voorsprong de wedstrijd van de A-categorie op zijn naam wist te schrijven. Ook een blije achterban, want de bloemen van zijn overwinning  liet hij in Ameide bij zijn schoonmoeder achter.

Respectievelijk maakte Erik van Gelderen uit Gorinchem en Addy Brandwijk uit Nieuwpoort het podium compleet.

Alle foto's van Jan de Bruin staan op deze website onder het tabje "foto's" en ook de foto's van Helene de Heus zijn terug te vinden via deze pagina.

De volgende wedstrijd zal al op 28 september in Ottoland zijn, dit is tevens de laatste wedstrijd voor de regiorecreanten dit seizoen.  Na afloop zal ook in Ottoland de huldiging van het overall klassement plaatsvinden voor zowel de A-categorie en de B-categorie in het dorpshuis, en ook wordt de beker voor het dorpenklassement uitgereikt.

Volledige uitslag en tussenstand vind je via deze link.  Met name op het dorpenklassement wordt het nog spannend.

Leave a Reply