Polderenduro – toekomstverkenning?!

20:17 12-29-2018 - By WC wedstrijd Goudriaan - View Comments

Wetenschappelijk onderzoek én sportieve toestanden op één van de laatste dagen van 2018: de PolderEnduro 

Eh.. toekomstverkenning? Wetenschappelijk onderzoek? Jazeker, we reden als off-road ruiters een tocht door de Alblasserwaard en passeerden daarbij meerdere segmenten op Strava. Om in het enduro-gedachtengoed te blijven noemden we dat proeven. Het doel was om te achterhalen of Strava als tijdmeetinstrument kan voldoen bij wielerevenementen. Nou, gezegd mag worden dat hier nog wel wat uitzoekwerk te doen is. We gaan dat ook zeker doen om beter te kunnen beoordelen of zoiets voor herhaling vatbaar is.

Maarre, los daarvan beleefden we een mirakelse middag! We waren welkom op het Land van de Verte in Noordeloos, daar waren zowel het vertrek- als finishpunt. De facilitaire zaken en de catering waren in vertrouwde handen bij Aco en Frieda Wallaard. Zij werden bijgestaan door teamleden van de twee Alpe d'Huzes teams uit Noordeloos. Naast het sportieve element en het experiment met de tijdmeting konden we zo een mooie bijdrage leveren aan de fondswerving waarvoor beide teams actief in de weer zijn. De gelden komen ten goede aan het onderzoek naar de bestrijding van kanker. Zie www.opgevenisgeenoptie.nl.

Enne, het sportieve element, hoe liep dat? Nou, heel best. Vier groepen deelnemers 'circuleerden' door de polder. Zo'n enduro is gebaseerd op proeven die afgewisseld worden met ontspannen verbindingsstukken. Als daar serieus mee omgegaan wordt mag het interval effect niet onderschat worden. Rode hoofden en zware benen waren het gevolg. Maar ach, is dat ook niet een beetje de bedoeling 🙂

De familie Terlouw was uitstekend op dreef. Vader Enrico bleek de minste tijd verbruikt te hebben gedurende de proeven. Zoonlief Levi deed heel weinig voor hem onder en pakte de derde trede van het denkbeeldige podium. Mooi daar tussenin eindigde Jan-Piet Bikker die helemaal begon te glimmen bij de gedachte aan het dragen van de prachtige sokken die als eerbetoon aan de top-3 uitgereikt werden 🙂

Jan de Bruijn was er bij, dook op allerlei onverwachte locaties langs het parcours op en schoot scherp met zijn camera. Het resultaat is te bewonderen middels de fotoknop op deze website.

Leave a Reply

   Banner     Banner