Omloop van de Braakman 2018 – Wind en kasseien maakten de koers

20:54 04-9-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

De Omloop van de Braakman staat ook wel bekent als dé kasseienkoers van Nederland. Op de dag voor Parijs-Roubaix staat alles in het Zeeuwse dorp Philippine in het teken van de Koers. Tijdens de tweede manche van de Topcompetitie moest er 189km worden betwist met hierin bijna 30km aan kasseien.

De dag begon met een discussie over bandenspanning. Welke bandenspanning moesten wij gaan rijden? Het blijft lastig om een keuze te maken voor een keienkoers als deze. Nadat iedereen zijn keuze gemaakt had, werd om 12:30 het startschot gegeven. Antonie, Jarri, Hermen, Noah, Stefan, Derek, Jasper en Melle startten vol moraal en enthousiasme in het peloton.

De koers werd vrijgegeven en het ging direct op de kant. Melle werd al snel tussen de auto’s terug gevonden. Later sloot ook Hermen zich hier bij aan. Antonie wist zich uitmuntend te positioneren en plaatste zich in de eerste groep. Jarri zat in de groep hierachter. Noah en Stefan werden terug gevonden in de derde groep. Voor Derek was het een taaie koers. “Ik zat niet goed gepositioneerd” aldus Derek die na de eerste ronde de koers moest verlaten.

Na 70km kwam onze Jasper ten val, helaas kon hij de koers hierna niet meer voortzetten. Melle begon aan een heuse tijdrit en reed van waaier naar waaier waarna hij uiteindelijk in de groep van Jarri terecht kwam. Ondertussen werd er in de voorste groep koers gemaakt. “Het ging hard, echt heel hard” aldus Antonie die na 140km de voorste groep moest laten gaan.

Hij was niet de enige renner die dit overkwam en er ontstond er een tweede groep. Jarri sprong op dat moment weg uit de groep daarachter en sloot kort hierna aan bij de groep van Antonie. “Dit was hét moment om te gaan, het was nu of nooit” vertelde Jarri later. Toen de groep hierachter, met onder andere Melle, de finishline passeerde werden zij uit de koers gehaald. Na 120km zat de koers voor Melle er op. Jarri en Antonie waren nog de enige twee renners in koers namens Jan van Arckel. Helaas moesten deze kleppers de koers verlaten toen de laatste twee plaatselijke rondes ingingen. JvA kijkt terug op een leerzame koers. De jongens richten zich nu op de Arden Challenge en de Zuiderzee ronde.

Leave a Reply

   Banner     Banner