Noël Luijten en Yanne Dorenbos tonen zich op de baan

9:36 11-30-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Noël Luijten en Yanne Dorenbos reden de afgelopen twee weekenden baanwedstrijden in Gent en in Geneve. 

Zesdaagse Gent

Van 16 t/m 21 November reden Noël Luijten en Yanne Dorenbos als Nederlands koppel in de U23 categorie tijdens de zesdaagse van Gent. Vanaf de eerste dag streden Noël en Yanne om de plaatsen 2 t/m 5. Het was al snel duidelijk dat het Belgische koppel Pollefliet / Vandenbrande niet gemakkelijk te verslaan was.

Op de voorlaatste dag kwam Noël ten val door een verkeerde manoeuvre van het Duitse koppel. Hij probeerde direct terug in koers te gaan, maar zijn helm was gebroken en volgens de reglementen mag je dan niet meer deelnemen aan de gaande wedstijd. Yanne was in staat om alleen de wedstrijd zonder ronde verlies te beëindigen, maar er werden helaas punten verloren op de concurrentie. 

Op de laatste dag deden Noël en Yonne nog een poging om een ronde uit te lopen, maar de Belgen reden het gat weer dicht. Een vierde plaats als debuterend koppel is absoluut een top prestatie in dit internationale gezelschap. 

 

Vierdaagse van Geneve

Noël Luijten en Yanne Dorenbos waren het enige volledige NL koppel tijdens de vierdaagse van Geneve. Naast Luijten/Dorenbos reed de in Australië wonende Nederlander Ryan Schilt met de Zwitser Vizthum. Op het laatste moment werd Yoeri Havik als Europees kampioen op de koppelkoers aan de startlijst toegevoegd met de afscheid nemende Zwitser Tristan Marquet. Het te kloppen koppel deze vierdaagse. 

Op de eerste avond werden er geen ronden verloren. Het was wel duidelijk dat het een zware wedstijd zou worden. De eerste avond werd afgesloten met een 8e plaats. 

Op de 2e avond wisten onze mannen de afsluitende koppelkoers met een 6e plaats af te sluiten in dezelfde ronde als de winnaars. Op de 3e avond was er strijd om de eerste 5 plaatsen en om de plaatsen 6 t/m 8. Deze avond werd afgesloten met een 7e plaats in het klassement. 

Na een korte nachtrust hadden Luijten/Dorenbos een tactisch plan gesmeed om tijdens de ploegkoers toe te slaan. In de laatste wedstrijd wisten Havik/Marquet de eindoverwinning naar zich toe te trekken. Luijten/Dorenbos sprokkelden zoveel punten bij elkaar dat ze de vierdaagse van Geneve met een verdienstelijke 6e plaats konden afsluiten. 

Buiten de normale onderdelen werden er ook nog 3 UCI classe wedstrijden verreden. De puntenkoers werd gewonnen door Vitzthum en Havik eindigde op 4, Dorenbos op 5. De scratch werd gewonnen door Dorenbos met Luijten als 8e. 

 

Leave a Reply