NK Jeugdwielrennen Ameide 2019

13:05 06-17-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Het NK Jeugdwielrennen is achter de rug en we kunnen terugkijken op een prachtige dag.

Ameide was zaterdag het centrum van de wielersport en het was een genot om er bij te zijn.

Respect voor het comité, de sponsors en de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Het was een project met een lange aanloop en heel veel inspanning, maar het was de moeite waard.

Voor de renners wachtte een uitdagend parcours met alle aspecten die een koers spannend kunnen maken. Straten met klinkers, lastige bochten, een klim naar de Lekdijk en af en toe een regenbui maakten dat het nooit saai was. In het centrum van Ameide was het een drukte van belang, met een kleine markt bij het erepodium en een heleboel party tenten van de diverse deelnemende wielerclubs uit alle windstreken van Nederland. Het leek net een camping voor fietsliefhebbers.

Bijna het hele parcours was afgezet met dranghekken, een geweldige klus om deze te plaatsen en af te voeren. Ondanks de stortbuien kwam alles toch prima voor elkaar. De veiligheid werd bewaakt door vele verkeersregelars en de EHBO kreeg regelmatig de nodige schaafwonden te behandelen. Het programma werd in de middag enigszins vertraagd door de komst van een ziekenwagen, maar ook dat gaf verder geen problemen.

De organisatie van de actie voor Spieren voor Spieren kon in het bijzijn van schaatsidool Barbara de Loor de voorlopige tussenstand van € 7.300 bekendmaken. De opbrengsten van zaterdag en de giften moeten nog geteld worden, dus we mogen een heel mooi eindbedrag verwachten.  Op 30 juni 2019 wordt de definitieve eindstand namens het NK Jeugdwielennen bekend gemaakt op het NK Wielrennen voor profs in Ede.

In de wedstrijden wisten Daan en Merel Hartog (Giessenburg) namens Jan van Arckel beide een bronzen medaille in de wacht te slepen. Daan reed attent in de eerste groep van categorie 5 (Jongens 12 jaar) en deed goed mee in de eindsprint. Favoriet Tyler Eyk won met een fietslengte voorsprong, maar het verschil tussen Daan en Thomas Huitema was op de foto nauwelijks te zien.

Zus Merel reed in groep 6 bij de Meisjes (14 jaar) een goede wedstrijd. Zij sprintte voor wat ze waard was naar een nipte derde plaats en bleef millimeters voor op nummer vier. De overwinning ging naar Jette de Groot die al voor de zevende keer Nederlands kampioene werd. Tweede werd Nina Oolders.

Kanshebber Christiaan van Rees (Categorie 7 Jongens 14 jaar) kreeg in de eindsprint te maken met pech. In goede positie voor een podiumplaats moest hij uitwijken voor de voorste renner die in de laatste bocht tegen het hek knalde. Christiaan kon een val voorkomen maar kwam al met al niet verder dan een voor hem teleurstellende vijfde plaats.

De overige uitslagen zijn te lezen op https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/113733

Allen die hebben bijgedragen aan dit evenement verdienen een dikke pluim. Hartelijk dank voor alle inspanningen. Het wordt zeer gewaardeerd!

Leave a Reply

   Banner     Banner