Nk Goeree Overflakkee: podium plaats met een randje

7:04 06-20-2016 - By Jan de Bruin - View Comments

Meisjes nieuwelingen en Dames junioren

Op zaterdag 18 juni  zijn de meisjes nieuwelingen van JVA-Arckel met Thirza Korevaar en Ingrit Verhoeff 5 minuten later gestart dan de junioren dames met Larissa Mesker en Daimy Hellemons. Een ronde van ongeveer 11.5 km met sterke tegenwind, maar dus ook mee wind. Een parkoers door dorpjes op het eiland Goeree Overflakkee en langs de zee.  Start en finish was in het plaatsje Oude Tonge.  Voor de nieuwelingen 5 ronden te gaan en junioren 6 .

Een NK geeft altijd  extra spanning en stress en dat was nu ook het geval. In de eerste ronde bij de meisjes nieuwelingen waren er al verschillende  valpartijen, waardoor het peloton in vieren viel. Dat brent gelijk weer extra spanning met zich mee, omdat 3 minuten achter het peloton uit koers betekent. Na ronde 2 was de derde groep bij  groep 2 gekomen en bevond Thirza zich in de 3e groep. Samenwerken viel erg tegen en zij werden na 3 ronden uit koers gehaald. Ingrit kon zich goed in de voorste groep handhaven en draaide mee in de voorste linie. Er zijn geen grote pogingen gedaan om weg te rijden en een massa sprint van een peloton van 38 meiden kwam in zicht. Met het oog op de finish lijn (direct een bocht erna) een zeer spannend moment. Ingrit kwam in zicht en zat op positie 5 en sprintte toch naar de derde plaats. Door de hoge snelheid en direct scherpe bocht, hield zij het niet meer en belandde in de hekken. Dit resulteerde in een sleutelbeen breuk en klein scheurtje in haar schouderblad. De EHBo heeft haar goed opgevangen en met mitella om is ze toch het podium opgegaan. Dit hield ze niet lang vol en uiteindelijk is ze op een stoel gezet. Een NK met een lach en een traan. Blij met haar 3e plaats, maar met veel pijn als resultaat. Nu maar hopen op een spoedig herstel. 1e is geworden Lonneke Uneken (Veendam) en 2e Ilse Grit (Zwolle)

NK 2016 Nwl meisjes 1

NK 22016 Nwl meisjes 2

Bij de junioren dames bleef het peloton lang bij elkaar. Een aantal dames konden het tempo niet bijhouden en werden uit koers gehaald. Twee pogingen zijn er gedaan door een koppel, maar ook zij werden weer bijgehaald. Larissa en Daimy  handhaafden zich in de peloton. Uiteindelijk resulteerde deze wedstrijd ook in een massa sprint inclusief valpartij. Larissa 43ste werd Daimy 58ste.

Leave a Reply

   Banner     Banner