Nieuwelingen rijden Wim Hendriks Trofee en Ronde van Z-O Friesland

21:44 05-7-2017 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Op zaterdag 29 april en zondag 7 mei stond er voor de nieuwelingen jongens weer een klassieker op de kalender.Wim Hendriks Trofee

Zaterdag 29 april zijn Noël Luijten, Geert van Kappel en Luuk Spijker afgereisd naar Terneuzen voor de start van de Wim Hendriks Trofee. Eerst wordt nog even de opa van Luuk opgepikt die in Axel woont. Hij kan mee in de bus, handig want hij kent de weg in de regio. De vader van Geert zou op eigen gelegenheid met de motor komen maar is door pech helaas genoodzaakt bij Goes huiswaart te keren.

De start is bij de Skidrome in Terneuzen, waarna er via Axel naar Koewacht wordt gereden. Een afstand van 32,5 km waarbij verschillende kasseienstroken worden meegepikt. Vervolgens zijn er nog vier plaatselijke omlopen rond Koewacht van 12,5 km. Samen goed voor ongeveer 82,5 km.

De koers begint met 150 nieuwelingen best chaotisch door een grote valpartij en ook daarna zijn er geregeld valpartijen. Ook Geert moet het ontgelden, op een onbewaakt ogenblik gaat hij hard onderuit. Hij weet gehavend de omloop in Koewacht te bereiken maar moet daar de koers helaas verlaten om zich te laten verzorgen. Er was inmiddels kopgroep van zo'n 50 renners ontstaan, waarin ook Luuk. Daarachter een tweede groep op zo'n 2 minuten waarin ook Noël zich een tijdlang kan handhaven. Uiteindelijk moet hij de koers bij de omlopen in Koewacht verlaten. Bij de eerste doorkomst in Koewacht wordt ook Luuk niet gespot, ongerust wachten we af, maar gelukkig blijkt hij bij de tweede doorkomst toch in de kopgroep te zitten. Tijdens de laatste omloop zijn er een paar ontsnappingen en uiteindelijk weet Enzo Leijnse een voorsprong uit te bouwen en hij komt solo over de meet. Luuk weet zijn plek voorin goed vast te houden en sprint in de kopgroep naar een verdienstelijke 22e plaats.

Ronde van Zuid Oost Friesland Appelscha

Op 7 mei staan Luuk Spijker, Ruben Blom en Timo de Zeeuw in alle vroegte aan de start van deze koers van 85 km rond Appelscha. Voor Timo is het zijn eerste klassieker. Hij valt in voor Noël Luijten die in de week daarvoor tijdens een wedstrijd in België bij een valpartij betrokken is en daardoor met zijn pols/elleboog in het gips zit. Beterschap Noël ! Na een korte neutralisatie en een ronde door Appelscha gaat het richting Oosterwolde en een aantal dorpjes waarvan de namen niet zijn blijven hangen. Ondanks een aantal kasseienstroken wordt de koers niet echt hard gemaakt en blijft het peloton bij elkaar. Ruben raakt betrokken bij een valpartij maar weet tussen de auto's gelukkig weer terug te komen. Luuk moet jammer genoeg na 60 km met materiaalpech uit koers. De kasseien hadden hun tol geëist. Tot in Appelscha blijft vervolgens alles bij elkaar maar in de laatste omloop rond Appelscha wordt er toch nog serieus gas gegeven en valt het peloton uiteen. Het zit Ruben niet mee en hij raakt voor de 2e keer betrokken bij een valpartij. Samen met Timo finisht hij in de derde groep op een 69e en 71e plaats. Chapeau voor Timo die zijn eerste koers toch mooi heeft uitgereden!

Leave a Reply

   Banner     Banner