Mountainbiken, grasbaanracen – stofhappen

9:00 05-29-2017 - By WC wedstrijd Goudriaan - View Comments

Mountainbiken op een weiland - nou, dat zal me wat voorstellen... Een hoop poeha om niks, dat zal het wel zijn. 

Inderdaad, het ontbreekt aan echte hoogteverschillen, dus klimmen en dalen dat zit er niet in. Er zijn geen bomen om omheen of tegenaan te rijden, geen rockgardens om stoere verhalen over te vertellen, geen boomwortelpaden om van wakker te liggen, geen beekjes om te doorkruisen...  Nee, als je het zo bekijkt dan is de term "mountainbiken" inderdaad niet aan de orde..

Maar dat wil niet zeggen dat we geen schik kunnen hebben, woensdagavond 31 mei aanstaande, dus overmorgen al!
Zie eerdere berichten met informatie rondom categorie-indeling, starttijden, deelnamekosten, etcetera.

Meester-parcoursbouwer Jan Bassa heeft het hele weekend onrustig geslapen om vandaag en de komende dagen een parcours uit te zetten waar je héél goed je energie (je luie zweet heette dat vroeger) op kwijt gaat kunnen. En, eindelijk kan je die fantastische uitremactie, die tussensprint uit je dromen eens uitvoeren.

En, nu ik er wat beter over nadenk, er zijn wél hoogteverschillen. Die motorcross-springschansen kunnen nog best een obstakel zijn hoor. Zeker als Jan zorgt dat heel kort voor zo'n schans nog een kleine chicane ingebouwd wordt. Ha ha, we zullen jullie krijgen 🙂

GRASBAANRACEN - dat is misschien een betere term.

Afijn, we gaan het zien.

Nog even over dat maximale aantal deelnemers van 100. We gaan proberen om het crossparcours 'op te rekken' met extra lussen zodat het zo lang wordt als het weiland mogelijkheden biedt. Inschrijven ter plaatse. Iedereen van harte welkom, maar we behouden ons het recht voor om de inschrijving op een bepaald moment af te breken. Ach, weet je. Het is ook heel leuk om langs de kant met een biertje in de hand te genieten van een tak van sport waar je blij van wordt.

 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner