Mooie prestaties van onze junioren

7:30 06-20-2016 - By Jan de Bruin - View Comments

Op zaterdag 18 juni stond het Nederlands Kampioenschap op het programma. Namens Jan van Arckel had alleen Jens van den Dool zich geplaatst voor dit NK. Het parcours was in en rond Oude-Tonge (Goeree-Overflakkee) en was 11,5 kilometer lang, smal en met weinig beschutting zodat de harde wind vrij spel had. Na ongeveer 35 kilometer was er de eerste serieuze ontsnapping van de dag. Vijf man, waaronder Jens, wisten te ontsnappen uit het peloton en pakten al snel 45 seconden voorsprong. Helaas was alles na 60 kilometer weer compleet. Opnieuw wist er een groep van 11 man te ontsnappen, maar ook zij werden weer tot de orde geroepen door het peloton. Uiteindelijk ging een peloton van 50 man richting de finish. Met nog 1,5 kilometer te gaan deed Jens een ultieme poging om kampioen te kunnen worden. Niemand reageerde en hij pakte al snel een gat van 10 seconden. Helaas viel hij in de slotkilometer stil en het peloton kwam ook nog eens in gang voor de eindsprint. Pas op 200 meter van de streep werd Jens voorbijgereden. Uiteindelijk finishte hij na een aanvallende koers op een 18de plaats.

Jelle reed deze dag een criterium  in Drachten. Hij kon zich hierin goed handhaven en werd 10de. Voor Jelle was het zijn eerste top-tien plek van dit jaar!

Op zondag 19 juni reed Jens een klimcriterium in Brunssum. Het parcours was heuvelachtig en erg bochtig. Al vroeg weten twee man te ontsnappen en Jens wist even later de oversteek te maken. Met z'n drieën pakten ze al snel een ruime voorsprong van een minuut. Met nog 20 kilometer te gaan demarreerde Jens en pakte een klein gaatje. Solo wist hij Jens zijn voorsprong uit te breiden naar meer dan een minuut en zo kon hij juichend over de streep komen! Jens zorgt hiermee voor de eerste overwinning voor de JVA-junioren van dit jaar!

Noah, Jelle en Stefan waren op zondag ook actief in Kasterlee (België) voor een wedstrijd van 85 kilometer. Het parcours was vlak en er stond met 73 renners een ruim peloton klaar voor de start. Jelle had helaas al snel te maken met een lekke band en was genoodzaakt de koers te verlaten. Noah en Stefan reden voorin een actieve koers, maar helaas konden de kopgroepen nooit een ruime voorsprong pakken. In de finale weten dan toch nog 7 man te ontsnappen uit het peloton, helaas zonder Stefan en Noah. Tevergeefs probeerden zij nog de oversteek te hebben. Stefan liet zich nog zien in de pelotonsprint door derde te worden van het peloton, een tiende plaats in totaal dus! Noah finishte uiteindelijk als 37ste.

Vanaf komende vrijdag tot en met zondag rijden Jens, Noah en Stefan samen met de renners van DRC De Mol de meerdaagse 'Acht van Bladel'.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner