Mini Wegwedstrijd in Lisse

22:47 08-23-2015 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Bij RTV de Bollenstreek in Lisse werd de eerste miniwegwedstrijd na de zomervakantie gereden.
Mees Bassa beet het spreekwoordelijke spits af in categorie 1. Hij wist er gelijk een mooie medaille uit te slepen, hij werd 5e.

Milan Kers mocht in categorie 3 van start en hoopte na een valpartij in de vorige wedstrijd nu op een mooie uitslag. Milan reed een constante race en kon goed stand houden in de kopgroep van ruim 10 coureurs. In de laatste ronde werd de groep toch nog uit elkaar getrokken en miste Milan de aansluiting met de kopgroep. Hij finishte ergens rond de 10e en 15e plek, de precieze uitslag was op moment van schrijven nog niet gepubliceerd.

In categorie 4 stonden Matthijs van Wijk en Jorik van Maaren aan de start. Allebei de heren hadden geen goede start en er reed direct een kopgroep van 6 renners weg. Jorik probeerde nog om alleen naar de kopgroep te fietsen maar ondanks z'n strijdlust lukte dit helaas niet, de afstand was te groot. Wel wist hij nog 2 renners in te halen. Matthijs kreeg gedurende de wedstrijd last van zijn ademhaling. In de laatste ronde herpakte hij zich en kon hij er een mooie sprint uitpersen voor een 9de plaats. Jorik is 8ste geworden.

In categorie 6 startten Noël Luijten en Timo de Zeeuw. Samen waren ze steeds goed voorin te vinden, en aan het eind van de wedstrijd reed Noël zelfs sterk voorop. Het was zaak om op het laatste klimmetje goed van voren te zitten. Dit had Timo goed begrepen en hij kwam in de laatste ronde dan ook als eerste over de top. De sprint duurde echter iets te lang want ondanks een topsnelheid van 47 km/h kwamen er toch nog 4 renners overheen.

In categorie 7 reed Menno Vonk, ondanks dat hij niet helemaal zijn dag had, een goede wedstrijd. Hij was steeds mooi voorin te vinden. Eén renner wist zich los te maken uit de groep en daarachter ontstond een groep met 3 renners. Hier zat Menno goed bij. De sprint om de tweede plaats was voor Menno vandaag net teveel gevraagd, maar hij klasseerde zich toch keurig als 4e.

Leave a Reply

   Banner     Banner