Marjolein Nederlands Kampioen!! (Incl verslag!)

16:49 06-26-2017 - By Petra van Wijgerden - View Comments

NK 2017 – door Guusje Waalboer Wow. Het NK komt eraan, en ik sta op de startlijst! Echt waar, startnummer 71. Misschien is het voor de ervaren renner/renster onder ons niet meer zo’n happening, maar ik moest toch echt even slikken. Met een belabberde voorbereiding door o.a. mijn examens ging ik er toch redelijk positief (met de mindset “wat heb ik te verliezen”) op af.
Na een gezellig ritje in de auto met Daimy mee (intussen erachter gekomen dat ik zowel mijn helm als mijn handschoenen was vergeten, dit is overigens allemaal goed gekomen) naar Montferland zagen we al gauw onze prachtige ploegenbus staan. Godzijdank mocht ik van Jeroen een helm lenen en van Marjolein handschoentjes… Het NK was zwaar. Heel zwaar. Ik vond het een prachtig parcours, eigenlijk zou het me wel moeten liggen, die heuveltjes. Ik denk dat ik met wat meer ervaring en daarmee een grotere inhoud ook echt een stuk beter mee zou kunnen. Want ik zal er niet omheen draaien; ik was gewoon niet goed genoeg. De koers was voor mijn huidige fysiek één ronde te lang, kwam maar niet naar voren met als gevolg dat ik in een groepje achter het peloton aan jakkerde. Toch kijk ik er erg positief op terug, want eigenlijk kan het met mijn geringe trainingsarbeid alleen maar beter worden! Ik heb hem immers wel uitgereden (ik bekleed trots de 88e positie). Tijdens de koers was er door Judith nog een hele sterke aanvalspoging, maar helaas mocht dit niet baten en werd zij weer teruggehaald. Maar oh, wat ben ik ontzettend trots op Marjolein en Evy. Ik heb hun strijd helaas achteraf pas kunnen bekijken op de tv, maar wat hebben zij gevochten. Dat Majo vervolgens plek 1 mag betreden en Evy 2, is gewoon de kers op de taart. Echt, toen ik ze zo zag staan werden mijn ogen toch echt een beetje vochtig (emotioneel wrak ben ik ook, maar goed). Prachtige prestatie van twee geweldige meiden. De volledige uitslag van Jan van Arckel was: MC ZC (MC = met contract, ZC = zonder contract) Marjolein 10de/1ste Evy          12de/2de Rixt          24ste/6de Danique   30ste/10e Nìke         43ste/20ste Judith       63ste/35ste Sylvie      66ste/37ste Guusje     88ste/52ste Daimy en Simone hebben helaas de wedstrijd moeten verlaten.
Hierbij een foto verslag!                        

Leave a Reply

   Banner     Banner