Mallorca 2016

22:34 02-29-2016 - By wouter - View Comments

Afgelopen week zijn een 14-tal E/B/J naar Mallorca vertrokken om de messen te slijpen voor het nieuwe seizoen. Een seizoen dat er toch rap aan begint te komen met als eerste koers de ronde van Zuid-Holland op 12 maart. Mallorca is de perfecte bestemming hiervoor, omdat met een aangename temperatuur van zo’n 16-20 graden Celsius er meer dan stevig getraind kan worden. Iets dat in Nederland toch lastiger is.

Er wordt gevlogen vanaf Charleroi, Brussel op zaterdag morgen 06.30uur. Een vroeg uit de veren gevalletje. Dit heeft wel als voordeel dat je dezelfde dag om 12uur volledig gesetteld bent in hotel Ayron Park – Arenal en nog lekker een tochtje kan maken om wat te wennen aan de temperatuur en de lange nacht / vlucht een beetje uit de benen te trappen. Er werden zo’n 2,5uur weggetrapt in een zeer gematigd tempo.

Graag wil ik iedereen die mee is even aan u voorstellen:

Gerard den Hartog: ploegleider Elite/Belofte. Trapt iedere dag nog zo’n 100km weg.

Derek Heek: belofte-renner. Kan goed klimmen. Ambitie om goed te rijden in de heuvels van Limburg.

Gert van der Grijn: belofte-renner. Wil in het geheel een goed seizoen rijden en heeft hier zeker de power voor in de benen. Rijd zeer rap omhoog.

Emiel de Greef: elite-renner. Dit jaar tot in de puntjes gepland, let op de kleinste details en gaat knallen dit jaar. Rijd hard omhoog en heeft een straffe punch in de benen om het af te kunnen maken.

Arno KleinJan: elite-renner. Lichte renner met het vermogen om het af te kunnen maken in de sprint van een kleine groep. Heeft veel ambitie voor het aankomende jaar. Wil zich laten zien in de klassiekers.

Jan Arie Scherff: elite-renner. Echte hardrijder. Een ploegentijdrit rijden onder de 50 km/h is niet zijn ding… Wil vooral ervaring opdoen dit jaar en korte prijzen rijden.

Mark Sonneveld: elite-renner. lichtgewicht. Vliegt bergop en heeft ambitie voor de heuvel koersen. Rijdt genoeg wattages…

Wouter Mesker: elite-renner. Hardrijder pur sang. Kan ook bergop flink tempo maken.

Bart Vendrig: elite-renner. Van alle markten thuis. Is altijd in topvorm.

Jarri Stravers: belofte-renner. Ras sprinter. Kan veel vermogens rijden en laat zich niet gek maken. Dit jaar wordt vooral een leerjaar als 1e jaars belofte.

Jeroen van Zanten: elite-renner. Een echte ronde – renner. Wordt pas goed na 7 dagen.

Eddie van der Grijn: ploegleider Junioren. En traint voor Alpe-D’huzes.

Noah de Groot: junior-renner. Rijd met gemak mee met de belofte renners. Als 1e jaars junior al een straffe coureur.

Stefan Verhoeff: junior-renner. Heeft als nieuweling al goede uitslagen gereden. Rijd hard genoeg en is benieuwd hoe hij zich kan laten zien als junior.

Zoals gezegd was de eerste dag een rustige dag met een ritje om de vermoeidheid er wat uit te trappen. De tweede dag werd er 4,5uur getraind over het relatief vlakke deel van Mallorca. Nog steeds 1000 hoogtemeters, maar zonder ‘echte’ klim. De derde dag was het wat slechter weer. Nog steeds wel een graad of 18, maar met wat regen en dus niet verantwoord om veel hoogtemeters te gaan maken. We hebben goed getraind op het ‘vlakke’ en een aantal waaiers gedraaid om daarna nog een lusje te maken langs de Randa. Een bergje van zo’n 4km, die nog goed te doen was met een nat wegdek.

De toon is gezet. Iedereen heeft van elkaar gezien hoe het ervoor staat. De een staat wat scherper dan de ander, maar iedereen kan goed meekomen en zijn trainingen afwerken.

Ciao,

De E/B/J van JvA!
jva

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner