Kersenronde van Mierlo

10:36 06-1-2022 - By Jan de Bruin - View Comments

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, stonden de Elite-Belofte renners van Jan van Arckel aan de start voor de Kersenronde in Mierlo. Van de 6 renners die aan de start stonden waren er 2 van Wielervereniging Westland Wil Vooruit en 4 van Jan van Arckel. Voor Jan van Arckel stonden Ruben Blom, Serginho Wilshaus, Daan Brouwer en Yanne Dorenbos aan de start.

De start werd met 40 min uitgesteld omdat er bij de wedstrijd van de vrouwen die ervoor plaats vond een flinke valpartij was geweest na de finish waardoor de jury besloot de finish 50 meter naar voren te verleggen. Hierdoor werd de koers verkort van 6 rondes van 24,8km naar 5 rondes van dezelfde afstand, dit betekende dat de koers nog maar 122km was.

Toen de koers eenmaal van start ging was het gelijk flink dringen om naar voren te komen vanwege de smalle wegen en de wind die de kans op waaiers groot maakte. Na 1,5 ronde ontstond er een kopgroep van 5 man met daarbij 1 van de Jan van Arckel renners, Yanne. Deze kopgroep kreeg niet veel ruimte en werd na 20km weer terug gepakt door het peloton.

Vervolgens ging het op de kant waardoor er wat breuken ontstonden in het peloton. Hierdoor kwam Ruben helaas op achterstand, dit kreeg hij niet meer goed gemaakt en dus was de koers voor hem helaas voorbij.

Op een van de smalle stukken ontstond een nieuwe kopgroep van 9 man met opnieuw Yanne daarbij. Deze kopgroep kreeg meer ruimte en mocht gaan sprinten voor de overwinning. Het peloton kwam nog wel dichtbij in de laatste ronde maar met 15 sec achterstand kwamen ze net te kort om het gat te dichten.

Yanne werd in de sprint van de kopgroep 7e maar vond zelf dat er nog meer in had gezeten als hij de sprint anders had aangepakt. Serginho en Daan finishten in het peloton op de 59e en 66e plek. De twee gast renners van Westland hebben helaas de koers niet uitgereden.

 

 

 

Leave a Reply