JvA jeugdwedstrijden in Brakel en Zevenhuizen

22:56 05-11-2015 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Zaterdag 10 mei reden Nick Klijn (Leerdam), Ruben Blom (Tienhoven) en Menno Vonk (Hoogblokland) de Jeugdronde van Brakel. Er stond een behoorlijke wind op het weinig beschutte parcours van WTC Maaswaal waardoor het zaak was goed je positie te kiezen. Nick startte in een startveld van 34 renners in cat. 4. Hij finishte als 22e.
In cat. 7 gingen Menno en Ruben van start. Direct al na de start gingen er 5 renners vandoor. Het ging zo hard dat deze kopgroep ook uit elkaar viel en drie renners werden door het peloton opgeslokt. Twee renners wisten hun voorsprong verder uit te bouwen en dubbelden uiteindelijk het hele veld. Ruben zat de hele tijd goed voor in het peloton, dat 1 ronde eerder mocht afsprinten. Ruben wist hierin een mooie 6e plek te pakken. Menno reed in een achtervolgend groepje en finishte als 21e. De 2 koplopers moesten nog een ronde langer waarvan Casper van Uden uiteindelijk de sterkste was, hij wist de nummer 2 van zich af te schudden en finishte met een grote voorsprong.

Zondag 11 mei was de Jeugdronde van Zevenhuizen met weer een mooi aantal deelnemers van Jan van Arckel aan de start. Op een mooie  locatie bij de Willem Alexander roeibaan in de Eendragtpolder lag een interessant rondje. Het rondje zelf was relatief eenvoudig maar de wind maakte het leuk, waarbij het ook voor de toeschouwers met in de ene hand een banaantje en in de andere hand een bakje ananas genieten was in de voorjaarszon.
Voor JvA maakte Mees Bassa (Noordeloos) zijn debuut in cat.1. De start ging een beetje stroef en het opschakelen werd in de haast wat vergeten. Maar Mees luisterde goed naar zijn vader en in de 2e ronde was het opgelost en startte Mees een ware inhaalrace. Hij lag op een gegeven moment op een hele goede 7e plaats. In de voorlaatste ronde liet hij zich even afleiden door een akkefietje met een andere renner en werd het uiteindelijk de 8e plaats. Geweldig gedaan in zijn eerste wedstrijd!
In cat.2 stond Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) aan de start. Sem reed weer een knappe wedstrijd. De handen heel de wedstrijd goed in de beugel als een volleerde wedstrijdrenner. Een knappe 16e plaats was de beloning voor Sem.
Christiaan van Rees (Groot Ammers) was de volgende in cat. 3. Christiaan was afgelopen week ziek geweest maar leek al weer aardig de oude en ging in de wedstrijd goed met zijn krachten om. Tim van der Poel probeerde in de eerste ronde gelijk weg te komen. Hij reed een ronde alleen op kop maar werd toch weer door het peloton ingerekend. Het bleef bij wat pogingen om weg te komen maar omdat er verder weinig samenwerking was en iedereen  naar elkaar zat te kijken bleef alles bij elkaar. In de sprint zat Christiaan aanvankelijk een beetje opgesloten maar hij wist er een mooie 2e plaats uit te halen achter de winnaar Tim van der Poel.
In cat.4 stond een mooi JvA trio aan de start, te weten Rosanne van Rees (Groot Ammers), Jorik van Maaren (Gorinchem) en Nick Klijn (Leerdam). Rosanne miste helaas de aansluiting met het peloton doordat er wat tussen haar wiel terechtgekomen was. Jorik en Nick zaten wel mooi in het peloton, waarbij Jorik met de finale in zicht sterk naar voren wist te komen. Maar met nog 2 ronden te gaan ging het mis, een van de deelnemers keek achterom en raakte hierdoor de hekken en viel. Jorik en Nick wisten hem niet te ontwijken en knalden er met 45 km/u overheen. Met een paar stevige schaafwonden is het al met al naar omstandigheden nog goed afgelopen gelukkig. Daarmee was alleen Rosanne nog in koers. Zij reed ondanks de tegenslag naar een 16e plaats en werd 4e meisje in de wedstrijd. Voor de dames waren er in cat. 4 ook 4 eindprijzen en zodoende ging er toch een mooie prijs mee naar Groot Ammers.
Jochem Woudenberg (Leerdam) en Jens Bassa (Noordeloos) kwamen uit in cat 5. Jochem moest het peloton laten lopen maar reed toch naar een mooie 23e plek. Jens liet even een gat vallen maar wist zich toch terug te knokken in het peloton. Een mooie 8e plaats was zijn deel.
Als laatste voor JvA waren Luuk Spijker (Sleeuwijk) en Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf) aan de beurt. Met 43 renners was cat. 6 weer een zwaarbevochten categorie. Er werd hard gereden en zowel voor- als tegen de wind moesten renners lossen. Timo finishte op een 40e plek, Luuk op een 22e plek.

Leave a Reply

   Banner     Banner