Junioren rijden Kleine Omloop van de Veenkoloniën

21:25 09-5-2016 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 3 september stonden namens Jan van Arckel Jelle Scherpenzeel, Noah de Groot en Stefan Verhoeff aan de start van de Kleine omloop van de Veenkoloniën. Een klassieker van 126 km verdeeld over 3 grote ronden in Groningen.

Na een herstart (er waren in de eerste kilometers meerdere valpartijen) ging het erg snel op de kant. Er ontstond een eerste groep van 25 renners met Jelle, Noah en Stefan zaten op dat moment verder van achter in de tweede groep. Al erg snel dunde de voorste groep uit net zoals de tweede groep, Jelle was intussen naar de tweede groep gezakt. Na 40 km was er nog een kopgroep van 13 en een achtervolgende groep van 20 man met hierbij Stefan en daarachter een derde groep met Jelle en Noah.

De tweede groep bleef hard doorrijden omdat de eerste groep nog steeds in zicht was. Na 80 km werd de groep van Jelle en Noah helaas uit koers gehaald, daarmee waren er nog ongeveer 30 man in koers. Na 100 km stond er nog 43.5 km/h op de teller en bestond de kopgroep nog uit 8 man, de tweede groep heeft zich er toen bij neergelegd.

Uiteindelijk bleven er 7 man voorop in kleine groepjes, de groep met daarin Stefan ging sprinten voor de 8e plaats. Stefan behaalde een 16e plaats van 120 starters. Slechts 28 hebben de koers uitgereden.

Leave a Reply

   Banner     Banner