Junioren – 70e Acht van Bladel

9:26 07-2-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Etappe 1 - Vrijdag 28 juni 2019

Het is een toonaangevende meerdaagse voor junioren: de Acht van Bladel. Beroemd, berucht en gevreesd door velen. Was het voor JvA vorig jaar Ruben die na etappe 1 als enige overbleef, nu was het voor JvA junioren Geert van Kappel, Menno Vonk, Timo de Zeeuw, Noël Luijten en Delano Swenne zaak om de kleuren te laten 'shinen'.

 

Om 18.00 uur klonk het startschot voor een koers over 109 km rondom Bladel. Tijdens de neutralisatie al meerdere incidenten en ook de rest van de koers was niet gevrijwaard van valpartijen. Bij één daarvan brak Menno zijn stuur en moest helaas de wedstrijd verlaten.

Geert (78), Delano (61) en Noël (95) wisten te finishen in het peloton, Timo klein minuutje daarachter (104). 109 van de 145 gestarte renners zijn na deze etappe nog in koers.

Beste rijder met De Volharding was Xander. Hij zat in de kopgroep en wist dit af te ronden op plaats 5. In etappe 2 draagt hij de combinatietrui.

Etappe 2 - Zaterdag 29 juni 2019

Aan de start van de 2e etappe nog Delano, Geert, Timo en Noël. Om 13.30 klonk het startsein voor een koers over 124 km. Men zou verwachten dat bij een temperatuur van 34 graden rustig aan gedaan zou worden, maar niets was minder waar. Het eerste uur werd een gemiddelde van 44 gedraaid.

 Onze mannen konden zich prima handhaven in het peloton. Halverwege de koers liet Timo zich terugzakken om bidons te halen, echter bleek dit achteraf desastreus. Hij werd bij terug rijden naar het peloton eerst  van de fiets gereden door de dokterswagen en later door een ploegleiderswagen, dat laatste liet hem tegen een boom belanden. Nog even probeerde Timo het, maar het verzet was gebroken, net als het frame.Intussen ging het prima met Geert, Delano en Noël. Zij konden in het peloton finishen en reden vandaag naar respectievelijk plaats 78, 46 en 76. In het voorlopige klassement bekleden ze nu plaats 78, 61 en 81.

Beste renner van De Volharding vandaag Serginho op plaats 42. Beste renner in het klassement nog steeds Xander, nu op plek 30.

Zij mogen zich, met 87 renners in totaal, gaan opmaken voor de tijdrit en etappe 3 morgen.

Etappe 3 - Zondag 30 juni 2019

De hoge temperaturen zijn wat getemperd vandaag, maar er waait wel een stevig windje. Geert, Noël en Delano startten vanmorgen voor etappe 3 met een totale lengte van 90 km.

Delano kon zijn inspanningen verzilveren met een 18e plaats en werd daarmee ook de beste rijder in de combi met De Volharding. Geert reed naar plek 39 en gelukkig wist ook Noël op tijd te finishen op plaats 82.

In het voorlopige klassement nemen ze nu plek 54, 67 en 82 in. Xander blijft op plaats 30 de beste rijder in de combi.Etappe 4 - Individuele Tijdrit Zondag 30 juni 2019

En dan...vanaf 15.00 uur de tijdrit, waarbij Noël namens JvA het spits mag afbijten. Later gevolgd door Geert en Delano. Delano wordt helaas gehinderd door een trekker met kar op het parcours, precies in een lastige bocht, wat hem weg houdt van een goede eindklassering. Een hele goede uitslag is er wél voor Geert, die eens te meer laat zien te beschikken over prima TT kwaliteiten: hij wordt 11e. Delano 58e en Noël 67.

In het eindklassement levert dit voor Geert, Delano en Noël resp. plaats 38, 58 en 81 op. Al met al een prima resultaat. Jammer voor Timo en Menno die door pech moesten afhaken, maar een heel goed weekend met elkaar. Timo en Menno lieten zich van hun beste kant zien door de ploeg te ondersteunen en te bevoorraden.

Winnaar van de 70e Acht van Bladel: Lars Hohmann. Best geklasseerde in de combi met De Volharding: Xander op plaats 30.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner