Judith strijdlustigste renster in BeNe Ladies Tour!

11:57 07-20-2015 - By Petra van Wijgerden - View Comments

BeNe Ladies Tour

We mochten dit weekend weer aan de bak, totaal anders dan Tsjechië. Dit keer waren niet de bergen maar de wind en kasseien scherprechter.
We koersten in de BeNe Ladies Tour, een koers deels in België en deels in Nederland.

De eerste etappe mochten we meteen aan de bak. Drie ronden reden we met elke keer 4 kasseien stroken waarop het peloton meerdere malen brak.
Steeds zaten we met 5 jva dames goed van voren. Marjolein ontbrak helaas. Zij had lek gereden op een slecht moment en zag het peloton nooit meer terug.
In de finale kilometers ontsnapte 4 rensters die het tot de meet vol hielden. Eva reed als eerste over de meet in de top 20.

De tweede dag was een dubbele dag. Eerst een tijdritje van dik 6 kilometer en daarna een etappe over 101 km.
De tijdrit verkende ik 2 maal, had ik meteen goed ingereden. Het was een mooi rondje met eigenlijk altijd wind van zij.
Corine reed naar een 15de plek en kwam dit ook te staan in het klassement. Judith besliste de eeuwige strijd tussen ons in haar voordeel 0,4 harder.. We werden 30ste en 32ste.
Na een lekkere pasta maaltijd doden we tot 4 uur de tijd tot we weer aan de bak mochten. Een koers met wederom 4 kasseienstroken. Ditmaal in lengte wel een stuk minder.
Corine, Judith en ik koerste aanvallend. Met alles probeerde we mee te springen of gingen zelf. We zaten in groepjes mee maar het mocht niet baten. Ook was er deze etappe een grote valpartij waarbij pechvogel Marjolein was betrokken. Het peloton sloeg in stukken maar gelukkig kwam alles bij elkaar. En we vervolgde de ingezette koers. Het mocht niet baten: Jolien won ook de 2de etappe in een massasprint.

De laatste dag was er tijd voor uitslapen! We bleken het nodig te hebben concludeerde we rond tien aan de ontbijt tafel.
Een paar uur later verschenen we goed uitgerust aan de start. Vanaf het begin ging het vandaag weer goed! Toen na de eerste van (maar) 2 kasseien stroken 25 rensters zich afscheiden van de rest zaten we er bij met maar liefst 4 JvA shirtjes! Helaas kwam alles weer terug. Na heel wat aanvallen was Judith degene die de succesvolle aanval plaatste. We draaide het plaatselijke parcours op waar het meteen smal werd. Corine en ik stopte het peloton lachend af terwijl Judith honderd doden stierf. Na heel wat schermutselingen reden er 6 rensters naar Judith toe. Een meer dan prima situatie voor ons. Maar helaas niet voor elke ploeg helaas. Zo werd het 7 tal weer ingerekend en brak de koers weer open. Uiteindelijk was de eenzame fietser de slimste en won de etappe. Jolien D'hoore won het eindklassement. Maar ook Judith mocht nog een prijs ophalen: die van de strijdlust!

Doeii Winanda

Foto: Cees van't Geloof

Leave a Reply

   Banner     Banner