Jeugd rijdt ploegentijdrit Rijswijk

21:15 09-14-2015 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Afgelopen zondag deden 3 jeugdteams van JvA mee aan de ploegentijdrit bij de Spartaan in Rijswijk.
Een prachtig evenement op een perfect geschikt parcours. Tegelijkertijd is de ploegentijdrit voor de deelnemende JvA renners een vrij nieuwe discipline. Maar afgelopen weken was er al serieus getraind en je moet tenslotte ergens beginnen! De sfeer was top, gezellig op een mooie stek bij de JvA tent. En je leert nog wat van elkaar ook.

Maar terug naar de ploegentijdrit. Die begon voor de jeugd van cat. 1 en 2 met een individuele tijdrit. Mees Bassa mocht het spits afbijten en deed dat met verve! Mees is sterk en het ging hem dus goed af. Hij reed solide naar een nette 7e plaats van de 15 deelnemers. Knap gedaan Mees!

Voor de ploegentijdrit voor cat. 3 en 4 waren 2 JvA teams afgevaardigd. Maar opeens trad er een complicatie op voor team 2. Anna van der Meiden was ziek en Mathijs van Wijk had een blessure. Oeps wat nu, de andere renners van team 2 - Jorik en Milan - waren ondertussen al in Rijswijk gearriveerd. Met medewerking van de organisatie en de KNWU was het toegestaan dat een van de renners van team 1 ook in team 2 mocht rijden. Dus kon team 2 toch van start met Jorik van Maaren, Milan Kers en Christiaan van Rees.
De mannen gingen lekker en werkten goed samen. Christiaan moest af en toe opletten dat het niet te hard ging want ze moesten met z'n drieën finishen. Met een tijd van 10.51.09 en een gemiddelde van 32 km/h over 6 km kwamen ze over de meet!!

3

Hierna moest team 1 van cat 3 en 4 rijden met Noa Stolk, Nick Klijn, Rosanne van Rees en Christiaan van Rees. Het team van Ahoy had al gereden en die hadden een toptijd neergezet met een gemiddelde rondetijd van 2.20 over 1.500 m, dus er moest hard gereden worden. Die toptijd bleek niet haalbaar maar toch ging het best goed. Nick was nieuw in de ploeg maar hield zich knap staande. De sterke benen van Noa kwamen ook goed van pas. Met de wind tegen haalde Noa op kop nog een keer alles uit de kast. Met nog 3/4 ronde te gaan was het alles of niets en met een knappe tijd van 9.57 en een gemiddelde van 35 km/h kwamen ze over de streep.

IMG-20150913-WA0001

Na de pauze was het de beurt aan de mannen van cat 5 t/m 7. Het JvA team bestond uit Jens Bassa, Noël Luijten, Jochem Woudenberg en Timo de Zeeuw. De start was goed en de mannen draaiden lekker. Helaas moest Noël er toch af waardoor de ploeg al vroeg met 3 man verder moest. Hier moest Jens af en toe opletten dat alles wel bij elkaar bleef. Maar Timo en Jochem bleven goed door draaien. Op het eind gingen ze wel voelen dat het extra zwaar was om met z'n drieën te rijden. Dan is het nog knapper als je dan in een nette tijd van 16.33 en een gemiddelde van 36,8 km/h over 10.5 km over de streep komt!

Al met al heeft iedereen het super gedaan, een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Leave a Reply

   Banner     Banner