jeugd MTB’ers pakken 4x brons in Oss

19:00 07-17-2018 - By John van Middendorp - View Comments

Zaterdag 14 juli was de laatste Landelijke Jeugd Competitie voor de zomervakantie in Oss (Noord Brabant). De mountainbikers van Jan van Arckel bereikte 4x het podium. Net als vorige week in Apeldoorn allemaal eensgezind op hetzelfde treetje. Dit keer was het alleen 4x een 3e plaats en werd het dringen op het podium voor de foto.
In categorie 1 reed Isis Versluis (Meerkerk) een sterke 1e ronde op het gloeiende parcours op de motorcrossbaan van Oss. Na een slopende wedstrijd over de steile klimmetjes reed Isis uiteindelijk naar de 3e plek bij de meiden.
In categorie 2 was Morris v.d. Dussen (Arkel) ontketend. Na een super goede start wist Morris knap en overtuigend stand te houden en eindigde hij op plek 3 en pakte daarmee zijn eerste podiumplaats van dit seizoen. Floris de Rooij (Giessenburg) werd 17e.
In categorie 3 werd Darian Groeneveld (Rijswijk) 18e, Nora v.d. Dussen (Arkel) 38e en Isa Klijn (Leerdam) 39e.
Bij categorie 4 reden Rick Versloot (Hardinxveld-Giessendam) en Elena Poppelaars (Sleeuwijk) net als vorige week naar het podium. Beide eindigden op de 3e plaats. Daan Hartog (Giessenburg) startte achteraan het deelnemersveld, maar werd nog na een flinke inhaalrace nog knap 5e (en daarmee 4e bij de jongens). Tim Verwolf (Langerak) werd 12e en Duco Schrijver (Gorinchem) 14e. 
In de middag kwamen de oudere jeugdcategorieën aan de start. De omstandigheden werden ondertussen nog wat warmer op de motorcrossbaan in Oss. In categorie 5 werd Sam van Herk (Arkel) 6e, Stijn van Wingerden (Hardinxveld-Giessendam) 24e, Joris Peursem (Hardinxveld-Giessendam) 28e, Daniël de Rooij (Giessenburg) 29e en Merel Hartog (Giessenburg) 34e.
In categorie 6 werd Christiaan van Rees (Groot Ammers) 9e, Feiko v.d. Dussen (Arkel) 21e, Joas Houweling (Gorinchem 26e) en Dion Slomp (Hoornaar) heeft zich helaas niet geklasseerd. Tot slot was het de beurt aan categorie 7. Nick Klijn (Leerdam) werd 19e, Jelmer Bassa (Arkel) 22e en Levi Schrijver (Gorinchem) 23e.
De LJC wordt op zaterdag 18 augustus hervat met een wedstrijd in het Friesche Appelscha. Het Nederlands kampioenschap staat voor zaterdag 22 september op het programma in het Twentse Oldenzaal.
Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie toe!

Leave a Reply

   Banner     Banner