Jan van Arckel jeugd presteert top!

23:31 06-2-2016 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Afgelopen zaterdag 28 mei reed de Jan van Arckel jeugd de ronde van Klein Zwitserland in Amersfoort. Een mooi klimcriterium op het NK parcours van 2017. De finish lag op een mooie helling van een paar honderd meter lang.

Mees Bassa startte in categorie 2 en finishte op een 16e plaats. Sem van Wijngaarden reed in categorie 3 naar een mooie 22e plaats in een startveld van 30 renners.

In categorie 4 stonden Anna van der Meiden en Christiaan van Rees aan de start. Gelijk in het begin van de wedstrijd probeerde Christiaan weg te rijden. Dit lukte, maar na twee ronden werd hij toch weer terug gepakt door de kopgroep waar ook Anna in zat. Deze kopgroep werkte goed samen wat zorgde voor een hoog tempo. Er kon niemand meer weg komen uit de kopgroep en het draaide in de laatste ronde uit op een sprint. Gelijk bij het opdraaien van de finishstraat trok Christiaan de sprint aan. Een gedurfde actie zo ver voor de finish maar er kwam niemand meer overheen en zo was de winst voor Christiaan, voor Tobias Kool uit Purmerend en Babette van der Wolff uit Oude Tonge. Anna finishte knap als 13e in de kopgroep.

In categorie 5 reed Bryant Boogerd sterk voorin. Halverwege leek hij de aansluiting te moeten missen maar hij kwam sterk terug in de kopgroep. Twee renners wisten weg te komen uit de kopgroep, Bryant finishte op een mooie 9e plek. Rosanne van Rees reed ook een goede wedstrijd maar helaas kwam ze achter een valpartij te zitten waardoor ze de aansluiting met de kopgroep misste. Rosanne kwam uiteindelijk als 19e over de streep.
FB_IMG_1463929153286

In categorie 6 maakte Jens Bassa een goede indruk en reed zoals gebruikelijk lekker voorin het peloton. In de sprint finishte hij op een mooie 7e plek, goed voor een mooie beker.
IMG_1279

Ook Luuk Spijker wist een 7e plek te behalen in categorie 7. Het peloton werd uitgedund tot een kopgroep van 13 en later 10 renners waarin ook Luuk. In de laatste ronde werd er snoeihard gereden en wist niemand weg te komen. Het werd dus een sprint waarin Luuk als 7e over de meet kwam.
IMG_1280 (2)

Een dag later reden Rosanne, Christiaan en Nick Klijn in het Drentse Dwingeloo. Een mooie omloop met start/finsh op een mooie Drentse brink.

Christiaan reed in categorie 4. Hij moest helemaal achteraan starten, waardoor hij moest aanpoten om weer voorin te komen. Na een ronde van 3 km zat Christiaan weer vooraan. Er ontstond een kopgroep van 7 renners. Er werd goed samengewerkt maar door en stevige wind op een stuk door de polder bleef de kopgroep bij elkaar. Bij het uitkomen van de laatste bocht ging Christiaan weer als eerste en van ver aan en ook nu kwam er niemand meer overheen. Dit keer geen bloemen maar een lekkere taart voor de familie Van Rees.

In cat 5 stonde Nick Klijn en Rosanne van Rees aan de start in een sterk deelnemersveld uit het Noorden. Rosanne en Nick reden beide continue voorin het peloton. Ook hier bleef alles bij elkaar en ging het dus weer een sprint worden. Bij het uitkomen van de laatste bocht werd Nick gehinderd waardoor Nick zijn positie niet kon houden en als 19e finishte waar een top tien klassering in het verschiet lag. Rosanne kwam als 9e over de meet, helaas net buiten de prijzen aangezien er 8 eindprijzen waren.

Al met al een mooi wielerweekend en een goede generale voor het NK.

Leave a Reply

   Banner     Banner