Huldiging van onze Europees Kampioen Corine!

20:58 08-27-2012 - By Petra van Wijgerden - View Comments

Vanavond (maandag) was het zover.
Onze Europees Kampioen Corine van der Zijden werd gehuldigd in haar woonplaats Ameide.
Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen is Corine, naast Nederlands Kampioen, ook Europees Kampioen Tijdrijden geworden.
Een geweldige prestatie waar zeker even bij stil gestaan mag worden.

Dat deden we vanavond! Corine werd met een zeer mooie Mercedes Cabrio opgehaald door Aco, begeleid door de Junioren en Nieuwelingen op de fiets.
Er werd een mooie ere ronde gereden door Tienhoven en Ameide. Iedereen mocht deze kampioen in haar trui en haar medailles om haar hals natuurlijk bewonderen.
Door een erehaag van Jan van Arckel jeugd renners in tenue en met fiets werd Corine Ameide binnen gereden.
Een schitterende blauw / gele lopers was er voor haar klaar gelegd, om vervolgens onder een luid applaus het bordes van het Stadshuis van Ameide te betreden.
Hier werd Corine allereerst ontvangen door de zeer enthousiaste burgemeester van Ee.

Hij gaf maar weer eens aan over wat voor talent Corine beschikt; door in haar jongere jaren te starten met de Rabo Dikke Banden Race (winst op het NK) en nu al als hoogtepunt Europees Kampioen.
Na burgemeester van Ee deed Arjan Molenaar namens het wielercomite van Ameide nog een toespraak en gaven Corine een erg mooie foto collage van haar door de jaren heen op de fiets!
Tenslotte werd het woord aan Frieda gegeven. Namens Jan van Arckel feliciteerde zij Corine van harte met dit schitterende resultaat. Wat zal het WK in september in het Limburgse Valkenburg ons brengen?
Zoals Frieda mooi verwoordde is het tijdrijden vaak een haat liefde verhouding met de fiets. Wij gaan hard voor Corine duimen dat ook op het WK de liefde met haar fiets volop aanwezig is 🙂

Na het officiele gedeelde was er de mogelijkheid om Corine persoonlijk te feliciteren onder het genot van een Mars, een ijsje of gewoon een bakje koffie.
Ook de familie van Corine was aanwezig. Haar ouders en broers mogen zeker niet vergeten worden in dit succes. Zij zorgen ervoor dat Corine deze prestaties kan neerzetten, dus hulde aan het hele gezin.
Er werd nog lang nagepraat over deze mooi prestatie.. Zou er snel weer zo'n mooi hoogtepunt volgen? De tijd zal het leren..

Corine, SUCCES!

Voor een fotoreportage klik op <foto's> in de linkerkolom op deze site.

4 Comments on “Huldiging van onze Europees Kampioen Corine!”

 • Burgemeester August 27th, 2012 21:26

  Corine, het publiek in Ameide en Tienhoven gaven geweldig gehoor aan je huldiging. Je weet je nu ook (naast je ouders, broers, Oma, Wielerronde Ameide en Jan van Arckel) gesteund door het gemeentebestuur en de mensen van Termei en Tienhoven. Succes gewenst in Valkenburg.

 • Ina Renes August 28th, 2012 06:35

  Het was geweldig georganiseerd!

  Ina Renes

 • Jan de Bruin August 28th, 2012 07:53

  Het was gisteravond lekker druk op het dorpsplein in Ameide. En terecht, voor zo’n Europese kanjer! Wat leuk dat ook de Burgemeester naar de JvA site kijkt en spontaan een reactie plaatst.

 • Friedawallaard August 29th, 2012 10:13

  Gemeente Zederik en wielercommité Ameide, hartelijk dank voor de fijne samenwerking  om deze huldiging in zo’n kort tijdsbestek georganiseerd te krijgen. Alle renners en leden van Jan van Arckel, gaaf dat jullie met zo velen aanwezig waren! Een officiele huldiging, maar met een gezellig informeel karakter, daar kunnen Corine en haar familie mooi op terugkijken. Corine héél veel succes straks in beide wedstrijden op het WK.

Leave a Reply