Geslaagd NK Veldrijden jeugd in Eerde

23:48 01-26-2016 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Zaterdag 23 januari 2016 was het zover, het NK Veldrijden voor de jeugd. Voor JvA kwamen maar liefst 7 renners in actie: Feiko van der Dussen en Christiaan van Rees in categorie 4, Nick Klijn in categorie 5, Rosanne van Rees en Noa Stolk in categorie 5 meisjes en tot slot Kjell Roerbag en Luuk Spijker in categorie 7.

Het bleef gelukkig droog, hoewel de zon zich hier niet liet zien en de wind het toch behoorlijk fris maakte. Het parcours ging deels door het bos en bevatte behalve een aantal balkjes geen grote hindernissen of trappen. Wel was het op sommige stukken verraderlijk glad.

In categorie 4 wist Christiaan een 7e plaats binnen te halen. Een prima resultaat maar toch ook wel een teleurstelling omdat hij gezien zijn sterke seizoen met veel overwinningen en tweede plaatsen tot de favorieten hoorde voor een podiumplek. Je hebt dit seizoen laten zien wat je waard bent Christiaan! Ook Feiko van der Dussen reed een goede wedstrijd en finishte als 27e.

Nick Klijn liet zien dat hij sterk gegroeid is dit seizoen. Van achter uit het startveld reed hij op z'n eerste NK naar een 25e plek in categorie 5 en liet daarmee toch 17 renners achter zich. Klasse!

Bij de dames in categorie 5 stonden 21 renners aan de start. Rosanne reed naar een nette 17e plaats, Noa wist zelfs de top10 binnen te dringen en finishte op een hele mooie 8e plaats.

Dat het veldrijden steeds populairder wordt was te zien in categorie 7. Maar liefst 50 renners stonden aan de start. Kjell startte vanaf de 5e startrij, Luuk stond daarachter op de 6e startrij. Kjell reed erg sterk en knokte zich na een goede start van een 14e plek in de eerste ronde naar uiteindelijk een 11e plaats. Luuk had ook een goede start en pakte in de eerste ronde gelijk een mooi aantal plekjes. Hij had wat moeite met de grip op de gladde gedeelten maar wist in de laatste ronde met een mooie uitremactie nog twee plaatsen te pakken. Hij wist een aantal seconden uit te lopen op die twee maar moest die weer teruggeven door een valpartij. Hij verdedigde zijn plek nog voor wat hij waard was maar dat had zoveel kracht gekost dat hij ze toch voor moest laten gaan en als 23e over de meet kwam.

Hiermee komt het veldrijseizoen op z'n eind. Nog even vlammen bij de wintercompetitie en dan kijken we al weer vooruit naar het weg- of MTB seizoen. Het was mooi om te zien dat Jan van Arckel goed vertegenwoordigd werd door onze jeugd en ze mede dankzij de veldrijtrainingen ook op nationaal niveau hun mannetje (m/v) staan.

Leave a Reply

   Banner     Banner