Fraaie finale wintercompetitie

8:47 02-20-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

De wintercompetitie van Jan van Arckel werd afgelopen zaterdag onder grote publieke belangstelling afgesloten op het eigen parcours in Arkel. De renners hadden er zin in en kwamen gelokt door het mooie weer met 299 deelnemers aan de start.

Het parcours in Arkel is voor onervaren renners best lastig met de vele steile hellingen en afdalingen, maar voor de pure liefhebber is dit een eldorado. De ‘chicken runs’ naast enkele gevaarlijke passage zorgen ervoor dat ook de meer voorzichtige renners het parcours op een veilige manier kunnen volgen. Jammer dat enkele deelnemers een lekke band opliepen op de rotspartijen, hoofdzakelijk tengevolge van te lage bandenspanning.

Deze wedstrijd was de finale van de wintercompetitie, maar de winnaars van de A-klasse en de Dames streden tevens om de wisselbeker van het Kampioenschap van de Alblasserwaard. Genoeg reden om er vol tegenaan te gaan.

 

 

 

A-klasse (licentiehouders – 43 deelnemers):  Hier gingen de bekende favorieten van start zoals klassementsaanvoerder Jesse Bikker (Hoogblokland), Wim de Bruin (Hardnxveld), Niels Bongers (Giessenburg), Max de Jong (Giessenburg), Ries Leeuwestein (Hardinxveld) en Dennis Ebert (Nieuwendijk) met deze keer Max van Hoorne (Noordeloos) als gevaarlijke outsider. Max richt zich op het zomerseizoen en heeft tot zaterdag slechts drie keer aan de wintercompetitie deelgenomen met een mooie overwinning in Giessenburg als resultaat. Dat hij in goede doen is bewees hij door snel het wiel van Jesse Bikker te zoeken. Jesse liet zich niet verrassen en verdedigde  zich als een leeuw. De koppositie was wisselend voor Jesse en Max en daarachter speelde zich een soortgelijk gevecht af tussen Wim de Bruin en de goed rijdende Ries Leeuwestein. De jonge Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) reed een sterke competitie en wist Niels Bongers voor te blijven.

In de eindfase moest Jesse Bikker zich gewonnen geven en kon Max van Hoorne als eerste de meet passeren en de kampioensbeker in ontvangst nemen.  Jesse Bikker was de meest regelmatige renner in deze competitie en won onbedreigd het eindklassement. Wim de Bruin completeerde het podium met uitsluitend rijders van het Bassa-Merida Team.

Uitslag A-klasse: 1. Max van Hoorne, 2. Jesse Bikker, 3. Wim de Bruin

Eindklassement A-klasse: 1. Jesse Bikker, 2. Wim de Bruin, 3. Niels Bongers

 

B-klasse (Recreanten – 110 deelnemers): Met 110 deelnemers gebeurt er in deze categorie altijd wel wat. Jammer dat Sander Spoolder (Giessenburg), Patrick Bassa (Arkel) en Nico Noorlandt (Grootammers) werden uitgeschakeld door een lekke band. Ook Pieter Wonink (Hoornaar) had hiermee te maken, maar hij kon een wiel wisselen en zijn eindklassement veilig stellen.

Ando Overbeek (Schoonhoven) was de sterkste van de overgebleven favorieten en reed naar een mooie overwinning. Pieter Wonink werd vierde en won het eindklassement met één punt voorsprong op Overbeek. Patrick de Jong (Noordeloos) bevestigde zijn goede rijden van de laatste weken. Hij werd tweede vóór Koen van Wijngaarden (Giessenburg) die voor de eerste keer op het podium stond.

Uitslag B-klasse: 1. Ando Overbeek, 2. Patrick de Jong, 3. Koen van Wijngaarden.

Eindklassement B-klasse: 1. Pieter Wonink, 2. Ando Overbeek, 3. Sander Spoolder.

 

C-klasse (Dames – 12 deelnemers): Het Arkelse mountainbike parcours gaf een wat ander beeld dan we gewend waren. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) kwam deze keer niet verder dan een vierde plaats, maar zij behield voldoende voorsprong voor de overwinning in het eindklassement. Het podium werd bezet door drie jonge meiden. Larissa Hartog (De Lier) werd kampioen van de Alblasserwaard  vóór de verrassend goed rijdende Melanie Viveen (Woudrichem) en Dieke van Wilgen (Arkel).

Uitslag C-klasse: 1. Larissa Hartog, 2. Melanie Viveen, 3. Dieke van Wilgen.

Eindklassement C-klasse: 1. Riikka Vreeswijk-Kelja, 2. Dieke van Wilgen, 3. Thirza Korevaar (Groot-Ammers).

 

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 30 deelnemers): Een mooie strijd tussen de drie leiders van het klassement. Pepijn van Elzakker (Gilze), Mika Bouman (Rijswijk) en Joël Nederveen (Hardinxveld) gaven elkaar geen duimbreed toe. De overwinning werd in de eindsprint beslist door Mika Bouman. Noa Stolk (Nieuwendijk) behaalde tussen de jongens een fraaie achtste plaats.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Mika Bouman, 2. Pepijn van Elzakker, 3. Joël Nederveen. Meisjes: 1. Noa Stolk, 2. Serena van Schijndel (Leerdam), 3. Rosanne van Rees (Grootammers).

Eindklassement D-klasse Jongens: 1. Pepijn van Elzakker, 2. Mika Bouman, 3. Joël Nederveen. Meisjes: 1. Noa Stolk, 2. Serena van Schijndel, Rosanne van Rees.

 

E-klasse: (Jeugd 11/12 jr – 27 deelnemers): Het eindklassement was voor Jelmer Bos veilig (Giessenburg) gesteld, dus probeerde hij het in de laatste wedstrijd in een hogere categorie. Bryant Boogert (Hoogblokland) voelde zich op dit parcours als een vis in het water en hij dartelde dan ook met grote voorsprong naar de overwinning. Halvar de Jager (Barendrecht) werd tweede en Jelmer Bassa (Arkel) vocht zich naar een hele mooie derde plaats.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Bryant Boogert, 2. Halvar de jager, 3. Jelmer Bassa. Meisjes: 1. Lise Korf (Leerdam), 2. Merel Hartog (Giessenburg).

Eindklassement E-klasse Jongens: 1. Jelmer Bos, 2. Rowan van Ooord (Hank), 3. Jelmer Bassa (Arkel). Meisjes: 1. Merel Hartog, Lise Korf, 3. Jessie Boer (Giessenburg).

 

F-klasse (Jeigd 9/10 jr – 43 deelnemers): Een prachtige overwinning van Sam van Herk (Arkel). De kleinste van de groep, maar ook de slimste en behendigste. Sam reed vanaf de  start aan de leiding en wist de Nederlands kampioen Cedric de Jager (Barendrecht) te verslaan. Ook Ruben Heikoop (Leerbroek) reed goed en werd beloond met zijn eerste podiumplaats. Jammer dat Joas Houweling (Gorinchem) werd uitgeschakeld met pech, hij won wel het eindklassement.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Sam van Herk, 2. Cedric de Jager, 3. Ruben Heikoop. Meisjes± 1. Mae Cabaca  (Vlaardingen), 2. Elena Poppelaars (Sleeuwijk), 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

Eindklassement F-klasse: 1. Joas Houweling, 2. Sam van Herk, 3. Stijn van Wingerden (Hardinxveld).

 

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 34 deelnemers): Klassementsleider Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel) was deze keer niet in beeld, dus moest er een nieuwe winnaar komen.  Luuk van den Biggelaar (Tilburg) zag eindelijk zijn kans schoon en haalde het hoogste podium. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) was net te sterk voor Mark Witzier (Hardinxveld).

Uitslag G-klase Jongens: 1. Luuk vd Biggelaar, 2. Steff de Bruijn, 3. Mark Witzier. Meisjes: 1. Reza Roks (Fijnaart), 2. Nora van der Dussen (Arkel), 3. Jennifer de Groot (Hoornaar).

Eindklassement G-klasse Jongens: 1. Maurice Verhoeven, 2. Luuk vd Biggelaar, 3.Mark Witzier. Meisjes: 1. Nora van der Dussen, 2. Jennifer de Groot, 3. Kiera van Brouwershaven (Hoogblokland).

 

De wintercompetitie zit erop en dat geeft rust voor organisatoren en deelnemers. Even uitblazen voor we weer aan het wegseizoen beginnen kan geen kwaad. De competitie was een enorm succes. Met totaal 632 individuele deelnemers over de hele competitie kan het haast niet beter. Dit gaat allemaal niet vanzelf, we mogen de vele vrijwilligers hartelijk danken voor hun medewerking. Namen gaan we niet noemen, maar denk ook eens aan de mensen die achter de schermen zorgen dat alles goed verloopt.

Wij kijken nu al uit naar de volgende editie van de wintercompetitie!

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


1005


GTV 1987


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl