Finale Wintercompetitie Arkel – verslag

22:14 02-4-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Afgelopen zaterdag werd op het clubparcours van Jan van Arckel de finale van de wintercompetitie verreden. Na de stormschade van enkele weken geleden is het parcours met een groot aantal vrijwilligers in orde gemaakt. Echter, door de vele regen kon er niet aan worden ontkomen dat het een zware wedstrijd werd met de nodige slippartijen. Enkele afdalingen waren verraderlijk glad, maar gelukkig bleef iedereen ongedeerd, de EHBO had weinig te doen. Wel veel werk voor de fietsenhandel door de mankementen aan banden, remmen, kettingen en derailleurs.

Bij een temperatuur van 2 graden en diverse regenbuien was het behoorlijk afzien. Toch meldden zich nog 278 deelnemers aan de start.

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 42 deelnemers): Steff de Bruijn was weer de sterkste en reed als kersverse Nederlands kampioen naar zijn zevende overwinning in deze competitie. Morris van der Dussen en Lucas van Pelt eindigden als twee en drie. Deze renners eindigden in dezelfde volgorde in het eindklassement. Isis Versluis was eerste bij de meisjes en werd tevens eindwinnaar.

Uitslag en eindklassement G-klasse Jongens: 1. Steffde Bruijn (Oud-Beijerland) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Lucas van Pelt (Giessenburg).

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Jolien Korf (Leerdam) 3. Rosalie van Burggen (Ridderkeerk). Eindklassement:  1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Maud Gielen (Oosterhout).

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 44 deelnemers): Rick Versloot dacht zijn overwinningenreeks voort te zetten, maar merkte al gauw dat Daan Hartog er anders over dacht. Geconcentreerd en gedreven wist Daan de hindernissen ongeschonden te nemen en reed naar een mooie overwinning. Mae Cabaca kwam als meisje nog dichtbij en bleef voor op klassementswinnaar Rick Versloot, Luuk Wolthuis en Joris Peursem.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Daan Hartog (Giessenburg), 2. Mae Cabaca (meisje) (Vlaardingen) 3. Rick Versloot (Hardinxveld)

Eindklassement: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Joris Peursem (Hardinxveld).

Uitslag F-klasse Meisjes: 1. Mae Cabaca (Vlaardingen) 2. Selena Bas (Nieuw-Lekkerland) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos).

Eindklassement: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos) 2. Michelle Druif (Zoetermeer) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 26 deelnemers): Dion Slomp nam de leiding vanaf de start en werd gevolgd door Joas Houweling, Matthijs Bink, Sam van Herk en Feiko van der Dussen. Na een mooie strijd wist Matthijs Bink zijn eerste overwinning te behalen voor klassementswinnaar Joas Houweling. Dion Slomp eindigde als derde voor Sam en Feiko. Elena Poppelaars werd opnieuw winnaar bij de meisjes en tevens eindwinnaar.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Matthijs Bink (Rijen) 2. Joas Houweling (Gorinchem) 3. Dion Slomp (Hoornaar).

Eindklassement: 1. Joas Houweling (Gorinchem) 2. Matthijs Bink (Rijen) 3. Stijn van Wingerden (Hardinxveld).

Uitslag en eindklassement E-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars, 2. Lotte Griep (Oosterhout) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 25 deelnemers): Jelle den Hartog gooide meteen de knuppel in het hoenderhok en wist lange tijd Jens Bassa en Jelmer Bos van zich af te houden. Christiaan van Rees drong sterk aan maar kwam niet verder dan de vierde plaats. Pas in de laatste fase van de wedstrijd kon Jens Bassa wegrijden en meteen de eindoverwinning veilig stellen.

Bij de meisjes won Rosanne van Rees voor Geerie de Bruin. Fenna Hoegee kwam deze keer niet verder dan de derde plaats.

Uislag D-klasse Jongens: 1. Jens Bassa (Noordeloos) 2. Jelle den Hartog (Hoornaar) 3. Jelmer Bos (Giessenburg).

Eindklassement: 1. Jens Bassa (Noordeloos) 2. Levi Terlouw (Hoogblokland) 3. Jelmer Bos (Giessenburg).

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Rosanne van Rees (Groot-Ammers) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Fenna Hoegee (Giessen).

Eindklassement: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Lise Korf (Leerdam).

C-klasse (Dames – 8 deelnemers): Dieke van Wilgen bevestigde als klassementleider haar kracht en reed de rest op afstand. Noah Stolk werd tweede en Jacobien Viveen reed naar een mooie derde plaats voor Larissa Mesker. Dieke ving drie vliegen in een klap: de dagoverwinning, de eindoverwinning en de wisselbeker als Kampioen van de Alblasserwaard.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Jacobien Viveen (Woudrichem).

Eindklassement: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem).

B-klasse (Recreanten – 96 deelnemers): Een zeer wisselend wedstrijdverloop in deze grootste groep. Tim van Lopik startte voortvarend en nam de koppositie. Adriaan Brandwijk was ook gebrand op een goede uitslag en werkte zich naar de derde plaats. Een ronde later verdwenen beiden met pech uit de wedstrijd. De kop werd overgenomen door Koen van Wijngaarden maar ook hij ging met een gebroken ketting uit de koers. Erik van Zanten leek te profiteren, maar in de laatste ronde trok uiteindelijk klassementsleider Leon Slingerland aan het langste eind. Theo Verspuij bereikte tussen alle schermutselingen de tweede plaats.

Uitslag B-klasse: 1. Leon Slingerland (Schoonhoven) 2. Theo Verspuij (Noordeloos) 3. Erik van Zanten (Hardinxveld) 4. Aart Groeneveld (Sliedrecht) 5. Sjaak van de Graaf (Groot-Ammers).

Eindklassement B-klasse: 1. Leon Slingerland (Schoonhoven) 2. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 3. Erik van Zanten (Hardinxveld) 4. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 5. Theo Verspuij (Noordeloos).

A-klasse (Licentiehouders – 37 deelnemers): Ook bij de licentiehouders verdwenen enkele kanshebbers door pech. Kelvin van den Dool, Christiaan de Graaff en Wim de Bruin moesten de strijd vroegtijdig staken. De jonge Kjell Roerbag voelde zich goed thuis op dit lastige parcours en mengde zich volop in de strijd. Max de Jong en Bart van den Berg verdedigden hun klassementspositie met succes en Jesse Bikker handhaafde zich knap voorin de groep. Lennart van Houwelingen kwam voor de eerste keer meedoen en reed spontaan naar de derde plaats. Barry Mostert reed vorige week 200 km op de Weissensee, maar eindigde evengoed op de tiende plaats.

Eén renner trok zich nergens iets van aan en reed behendig naar de eerste plaats. Max van Hoorne behaalde na Noordeloos en Giessenburg zijn derde overwinning. Zij het op het nippertje, want ook hij kwam met een lekke band over de streep. Met deze overwinning mag hij zich tevens een jaar lang Kampioen van de Alblasserwaard noemen.

Uitslag A-klasse: 1. Max van Hoorne (Noordeloos) 2. Jese Bikker (Hoogblokland) 3. Lennart van Houwelingen (Hardinxveld) 4. Kjell Roerbag (Vuren) 5. Max de Jong (Giessenburg).

Eindklassement A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Bart van den Berg (Wijngaarden) 3. Tijmen Pesselse (Giessenburg) 4. Kjell Roerbag (Vuren) 5. Mika Bouman (Rijswijk).

De Wintercompetitie is ten einde en we kunnen met tevredenheid terugkijken. Met totaal meer dan 600 individuele deelnemers is deze competitie een enorm succes. Dank zij de lokale comités en vele vrijwilligers hebben we dit kunnen realiseren. Moe maar voldaan kijken we nu al uit naar volgend jaar.

Heel veel dank aan allen die op enige manier betrokken zijn geweest bij dit evenement.

Voor volledige uitslagen en klassementen zie knop Wintercompetitie.

Leave a Reply

   Banner     Banner