Finale Wintercompetitie Arkel – verslag

10:01 02-4-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

De finale van de Wintercompetitie kan worden getypeerd met de woorden: Nat, koud en modder.  Het aantal van 269 deelnemers viel gezien de weersomstandigheden nog niet tegen. Deelnemers en publiek zullen geen spijt hebben gehad van hun komst.  We konden genieten van een reeks mooie wedstrijden, waarin de klassementen definitief werden bepaald. Op het mooie thuiscomplex van Jan van Arckel werd het voor de renners niet gemakkelijk gemaakt. Het klimmen en dalen op het bestaande MTB parcours werd extra lastig door de regen, wat zorgde voor de nodige modder en gladheid. Her en der waren wat spectaculaire schuivers te zien, maar het werk van de EHBO bleef beperkt tot het plakken van enkele pleisters. Na afloop werden de dag- en eindprijzen uitgereikt in een overvolle warme kantine. Van de 9 wedstrijden gelden de beste 7 resultaten voor de einduitslag. Het is altijd nog even rekenen en goed kijken of alles klopt. Intussen draait de kantine omzet vrolijk door en tenslotte kan de huldiging beginnen.

A-klasse (Licentiehouders – 22 deelnemers): Jesse Bikker had de wedstrijd in Ottoland laten schieten en was al onbedreigd  leider in het klassement. Vandaag schoot hij bij de start als een pijl uit de boog en al in de eerste ronde nam hij de nodige afstand. Max de Jong reed een goede wedstrijd maar kwam niet verder dan de tweede plaats. Bart van den Berg moest de eerste drie laten lopen wegens een haperende derailleur. Kjell Roerbag bezette plaats drie. Daar achter speelde zich een mooie strijd af tussen Mika Bouman, Ruben Nederveen en Max van Hoorne, waarbij  Van Hoorne als vierde eindigde.  Jesse Bikker werd drievoudig gehuldigd als winnaar van de dagprijs, het eindklassement en het kampioenschap van de Alblasserwaard.

Uitslag A-klasse: 1. Jesse Bikker (Hoogblokland) 2. Max de Jong (Giessenburg) 3. Kjell Roerbag (Vuren) 4. Max van Hoorne (Noordeloos) 5. Ruben Nederveen (Hardinxveld).

Eindklassement  A-klasse: 1. Jesse Bikker 2. Mika Bouman (Rijswijk) 3.Ando Overbeek (Schoonhoven) 4. Bart van den Berg (Wijngaarden) 5. Wim de Bruin (Hardinxveld).

(35 / 44 jr): 1. Barry Mostert (Giessenburg), (45 / 54 jr): 1. Peter Mesker (Noordeloos), (55 / 101 jr): 1. Bert Pesselse (Giessenburg).

 

B-klasse (Recreanten – 75 deelnemers): Hier ontstond een kopgroep van favorieten met Fausto van Tuyl, Tim van Lopik, Edwin de Ruijter, Senna Middelkoop en outsiders Adriaan Brandwijk en Bart de Haas. Adriaan Brandwijk reed heel attent mee en wachtte op zijn kans. Die kwam in de voorlaatste ronde toen hij een kleine voorsprong pakte en als winnaar over de streep ging. Een mooie beloning voor een regelmatig klassement waarin hij als vierde eindigde.  Edwin de Ruijter reed naar een mooie tweede plaats vóór Tim van Lopik en Senna Middelkoop. Bart de Haas werd verrassend vijfde en klassementsleider Fausto van Tuijl moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Uitslag B-klasse: 1. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 2. Edwin de Ruijter (Giessenburg) 3. Tim van Lopik (Gorinchem) 4. Senna Middelkoop (Gorinchem) 5. Bart de Haas (Hardinxveld).

Eindklassement B-klasse: 1. Fausto bvan Tuyl (Nieuwaal) 2. Tim van Lopik 3. Edwin de Ruijter  4. Adriaan Brandwijk  5. Bart Wolthuis (Hank).

 

BM-klasse (Masters 45+ - 32 deelnemers): In deze categorie is de winnaar niet moeilijk te raden. Ron Timmer reed voor de zesde keer met ruime voorsprong als eerste over de streep. De strijd om de tweede plaats was er niet minder om. Leuk om te zien hoe leeftijdsgenoten als Jan-Piet Bikker, Jaap de Bruijn, Leo Groeneveld, Marinus de Vries en Gerrit van Os met elkaar de strijd aangingen.  

Uitslag BM-klasse: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Marinus de Vries (Zeist) 3. Gerrit van Os (Kaatsheuvel).

Eindklassement BM-klasse: 1. Ron Timmer 2. Marinus de Vries 3. Gerrit van Os.

 

C-klasse (Dames – 9 deelnemers): Melanie Viveen was in Ottoland voor het eerst aan de start na een lange periode van afwezigheid. Dat ze het fietsen nog niet verleerd is, liet ze in Arkel duidelijk zien. Ze bleef de favorieten ruim voor en reed naar een hele mooie overwinning. De dagprijs en de beker voor het kampioenschap van de Alblasserwaard waren haar beloning. Noa Stolk was de beste van de rest vóór Geerie de Bruin en Dieke van Wilgen. Ook Jacobien Viveen deed het goed met een vijfde plaats.

Uitslag C-klasse: 1. Melanie Viveen (Woudrichem) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk)  3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

Eindklassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk 3. Larissa Mesker (Noordeloos)

 

D-klasse (Jeigd 13/14 jr – 24 deelnemers): Jari Prins kwam, zag en overwon. Als nieuwkomer in de competitie reed hij meteen naar de eerste plaats. Nick Klijn kwam op het podium met klassementsleider Rowan van Ooord. De Hoornaarse renners Dion Slomp en Levi Schrijver werden vier en vijf. Bij de meisjes reed Merel Hartog naar een mooie overwinning. Na de overwinning van broer Daan in de E-klasse zorgde zij voor een familiefeestje.

Uitslag D-klasse: 

Jongens: 1. Jari Prins (Hank) 2. Nick Klijn (Leerdam) 3. Rowan van Oord (Hank)

Meisjes: 1. Merel Hartog (Giessenburg) 2. Lise Korf (Leerdam) 3. Melanie Bron (Schelluinen)

Eindklassement D-klasse:

Jongens: 1. Rowan van Oord 2. Nick Klijn 3 Feiko van der Dussen (Arkel)

Meisjes: 1. Lise Korf 2. Melanie Bron 3. Demi Nuyten (Heinkenszand)

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – deelnemers): Daan Hartog voelde zich op het gladde parcours als een vis in het water. Met voorsprong reed hij naar zijn eerste overwinning in de competitie. Rick Versloot eindigde als tweede en kreeg de meeste tegenstand van de altijd strijdlustige Elena Poppelaars die met overmacht het klassement bij de meisjes won.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Daan Hartog (Giessenburg)  2. Rick Versloot (Hardinxveld) 3. Robin van Bruggen ( Ridderkerk)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Mae Cabaca (Vlaardingen) 3. Elisa van Kerkvoorde

Eindklassement E-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot 2. Robin van Bruggen 3. Stijn van Wingerden (Hardinxveld)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars 2. Elisa van Kerkvoorde 3. Jiska Verspuij (Noordeloos).

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 49 deelnemers): Nieuwkomer Steff de Bruijn pakte meteen zijn eerste overwinning en bleef voor op leider Maurice Verhoeven. Darian Groeneveld handhaafde zich goed op de derde plaats. Isis Versluis werd tweede bij de meisjes.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) 2. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Darian Groeneveld (Rijswijk)

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Reza Roks (Fijnaart)

Eindklassement F-klasse: 

Jongens: 1. Maurice Verhoeven 2. Bas Herman (Nootdorp) 3. Darian Groeneveld

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen 2. Isis Versluis 3. Jil Koot (Rotterdam)

 

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 28 deelnemers): Niek Wolthuis verdedigde zijn derde plaats in het klassement met succes tussen de kleppers van buitenaf. Julia Herman bevestigde haar leiderspositie nog eens met de eerste plaats bij de meisjes.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven (Kaatsheuvel) 2.  Erik Bikker (Rotterdam) 3. Niek Wolthuis (Hank)

Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Imke van Houwelingen (Hardinxveld) 3. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel)

Eindklassement G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Erik Bikker 3. Niek Wolthuis

Meisjes: Julia Herman 2. Nikita Verhoeven 3. Imke van Houwelingen

 

De wintercompetitie 2018-2019 zit er weer op. Met in totaal 663 deelnemers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Dankzij de lokale comités mogen we tevreden terugkijken en hoopvol uitkijken naar volgend jaar. Tijd om te evalueren en zien of er nog verbeteringen mogelijk zijn. Nu eerst even rust en dan gaat het wegseizoen al weer van start.

Hartelijk dank aan de vele vrijwilligers die aan deze competitie hebben meegewerkt en dank aan de sponsors van de leiderstruien en de stuurbordjes: Plieger Sport bij de Jeugd en Brouwer Bikesport/Acero bij de Senioren, stuurbordjes: Terras Expert.

Voor complete uitslagen en klassementen zie knop Wintercompetitie.

Voor een visueel verslag klik op de knop Foto’s.

Leave a Reply

   Banner     Banner