Finale Wintercompetitie Arkel 01-02-2020 – Verslag

11:11 02-3-2020 - By Jan de Bruin - View Comments

Op zaterdag 1 februari vond onder uitstekende omstandigheden de 9e wedstrijd en tevens de finale van de Wintercompetitie plaats op het Jan van Arckel parcours in Arkel. De winnaars bij de A-klasse en de Dames mogen zich tevens Kampioenschap  van de Alblasserwaard noemen.

Op het veelzijdige parcours is het niet moeilijk een uitdagend tracé uit te zetten en daar was ook deze keer weer keurig voor gezorgd. De regen van de afgelopen dagen maakte het extra lastig, maar de harde wind en de zon fungeerden als een droogmachine zodat de paden naar het einde toe steeds beter begaanbaar werden. Uiteindelijk maken de renners de koers en daar werd zeker voor gezorgd. Het publiek kon genieten van spannende wedstrijden.

 

A-klasse (Licentiehouders – 25 deelnemers): Het is merkbaar dat de training voor het wegseizoen weer begonnen is. De pure wegrenners verschenen niet meer aan de start. Dat maakte de wedstrijd niet minder mooi. Er stonden meerdere belangen op het spel, de eindoverwinning met slechts enkele punten verschil  en  de dagwinst tevens Kampioenschap van de Alblasserwaard. De vraag was of Mika Bouman in staat was zijn voorsprong in het klassement te behouden en of Jesse Bikker ook deze keer onverslaanbaar zou zijn. 

Op de voorste start rij stonden de favorieten gespannen aan de start. Mika Bouman, Ruben van der Stelt, Ruben Nederveen, Sam Stolk en Wim de Bruin waren klaar om de strijd aan te gaan met Jesse Bikker die wat verder naar achteren stond opgesteld. Ruben van der Stelt, Wim de Bruin en Jesse Bikker namen al snel de leiding en Mika Bouman had moeite om aan te klampen. Het zag ernaar uit dat Ruben van der Stelt de eindoverwinning zou opeisen, totdat een kettingbreuk een streep door zijn rekening zette. Geluk voor Mika Bouman die zich op plaats vier kon handhaven en daarmee totaalwinnaar werd van de wintercompetitie. De strijd om de dagoverwinning ging tussen Jesse Bikker en Wim de Bruin. Jesse Bikker reed continu een hoog tempo, maar Wim de Bruin gaf geen krimp. In de laatste ronde bleek hij zelfs over de meeste reserves te beschikken en reed naar een mooie overwinning. Ruben Nederveen reed naar zijn eerste podiumplaats in deze competitie en Sam Stolk presteerde goed met een 5e plaats.

Uitslag A-klasse: 1. Wim de Bruin (Hardinxveld)  2. Jesse Bikker (Hoogblokland) 3. Ruben Nederveen (Hardinxveld)  4. Mika Bouman (Rijswijk) 5. Sam Stolk (Nieuwendijk).

Eindklassement A-klasse: 1. Mika Bouman, 2. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk), 3. Wim de Bruin  4. Ruben Nederveen, 5. Sam Stolk.

Eindklassement A-klasse 45 t/m 54 jr: 1. Peter Mesker, 2. Enrico Terlouw,  3. Johan van den Dool

Eindklassement A-klasse boven 54 jr: 1. Bert Pesselse, 2. Marinus Dijkman.

 

B-klasse (Recreanten tot 45 jaar – 58 deelnemers): Fausto van Tuyl had voldoende punten voor de eindoverwinning en kon deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Bij zijn afwezigheid werd het een open wedstrijd tussen drie fanatieke strijders. Senna Middelkoop, Adriaan Brandwijk en Sten Hopstaken gingen voor de overwinning en voerden om beurten het tempo aan. Adriaan Brandwijk kon zich lang vooraan handhaven, maar kwam uiteindelijk wat ervaring tekort op de technische stukken waardoor hij zich niet met de eindsprint kon bemoeien. Senna Middelkoop leek op de overwinning af te gaan, maar Sten Hopstaken bleek op het laatst toch de sterkste. Daan van Vuuren en Matthias Hoogendoorn werden op enige afstand keurig 4e en 5e.

Uitslag B-klasse: 1. Sten Hopstaken (Noordeloos) 2. Senna Middelkoop (Gorinchem) 3.  Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf)  4. Daan van Vuuren (Woudrichem)   5. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers).    

Eindklassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl, 2. Sten Hopstaken 3. Senna Middelkoop (Gorinchem) 4. Adriaan Brandwijk, 5. Daan van Vuuren.

Eindklassement B-klasse 35 t/m 44 jr: 1. Bart Wolthuis, 2. Ard Rietveld, 3. John Mostert.

B-Masters (Recreanten vanaf 45 jaar – 49 deelnemers):  De winnaar bij de Masters deed wat van hem verwacht werd. Ron Timmer reed naar zijn achtste overwinning in deze competitie en werd overduidelijk eindwinnaar. Achter Timmer ontstond een aardige strijd om de tweede plaats. De ervaren Jan Groeneveld was the best of the rest vóór motorcoureur Hans-Jos Liefhebber. Bas den Breejen troefde Jacco van Mastrigt af in de strijd om de 4e plaats.

Uitslag B-Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Jan Groeneveld (Sleeuwijk) 3. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg) 4. Bas den Breejen (Leerdam) 5. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk).

Eindklassement B-Masters: 1. Ron Timmer, 2. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 3. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg).

Eindklassement B-Masters vanaf 55 jaar: 1. Jan Groeneveld, 2. Peter Buitendijk, 3. Gerard van Os.

 

C-klasse (Dames – 7 deelnemers):  Noa Stolk en Dieke van Wilgen stonden aan de start met een  gelijk aantal punten in het klassement. De winnares in deze rit zou tevens het eindklassement winnen en zich ook nog Kampioene van de Alblasserwaard mogen noemen. Genoeg ingediënten voor een spannende wedstrijd dus. Het plan van Noa Stolk werd al snel duidelijk. Ze reed naar een ruime voorsprong en hield stand tot de finish. Ze mocht aan het einde drie eerste prijzen in ontvangst nemen. Dieke van Wilgen werd tweede en Melanie Viveen behaalde een keurige derde plaats.

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Melanie Viveen (Woudrichem).

Eindklassement C-klasse:  1.  Noa Stolk  2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld)..

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 28 deelnemers):  In deze klasse kregen we een bijzondere winnaar. Rick Versloot had zijn winst in categorie E al veilig gesteld met zeven overwinningen en wilde zich in de laatste rit wel eens meten met een oudere leeftijdsgroep. Dat lukte voortreffelijk, want deze sterke beer reed gewoon weer naar de winst. Jost van de Streek werd tweede en bleef voor op Jelle Wouters die helemaal uit België was gekomen om kennis te maken met onze wintercompetitie.

Bij de meisjes deed Elena Poppelaars wat van haar verwacht werd. Ze zette haar reeks van overwinningen voort en werd tevens eindwinnares. Elisa van Kerkvoorde en Jiska Verspuij werden 2e en 3e in de rit en in het eindklassement.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2.Jost van de Streek (Ottoland) 3. Jelle Wouters (Oostmalle/B).

Eindklassement D-klasse Jongens : 1. Dion Slomp 2. Jost van de Streek 3. Luuk Viveen (Woudrichem).  

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos).

Eindklassement D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars, 2. Elisa van Kerkvoorde, 3. Jiska Verspuij.

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 38 deelnemers): Zonder Rick Versloot liet Luuk Wolthuis deze kans op een overwinning niet lopen. Op zijn thuisparcours hield hij de concurrentie keurig van zich af en stelde daarmee ook zijn tweede plaats in het eindklassement veilig. Rick Versloot won onbedreigd het eindklassement. Bij de meisjes kwam de Nederlands kampioene Mae Cabaca voor de dagwinst en Joy den Braver won het eindklassement.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Luuk Wolthuis (Hank) 2. Nick Verkleij (Gouda) 3. Julian te Winkel (Rotterdam).  

Eindklassement E-klasse Jongens: 1.Rick Versloot, 2. Luuk Wolthuis (Hank), 3. Robin van Bruggen (Ridderkerk)

Uitslag E-klasse Meisjes: 1. Mae Cabaca (Vlaardingen) 2. Melissa Nuyten (Heinkenszand)  3. Joy den Braver (Den Hoorn).

Eindklassement E-klasse Meisjes: 1. Joy den Braver 2. Reza Roks (Fijnaart) 3. Melissa Nuyten

 

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 27 deelnemers): Hier kunnen we kort zijn. Bas Herman was opnieuw duidelijk de sterkste en won het eindklassement overtuigend. Isis Versluis maakte het als meisje in deze categorie regelmatig spannend door als meisje moedig de strijd met de jongens aan te gaan. Ook nu eindigde ze als eerste meisje op een keurige 4e plaats en won onbedreigd het eindklassement.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Roan Kerklaan (Delfgauw) 3. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland).  

Eindklassement F-klasse Jongens: 1. Bas Herman, 2. Brett Timmer (Papendrecht) 3. Stan Zeelenberg

Uitslag F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Imke van Houwelingen (Hardinxveld) 3. Jolien Korf (Leerdam).

Eindklassement F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis, 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Imke van Houwelingen.

 

G-klasse (Jeugd 6/8 jr –31 deelnemers): Ook hier eigenlijk geen verrassing te melden. Erik Bikker won bijna alle ritten en dus ook het eindklassement. Niek Wolthuis eindigde alle keren op het podium en werd tweede in de dagrit en het eindklassement. Max van Kolfschoten werd vandaag  vierde maar eindigde wel als derde in het eindklassement. Bij de meisjes is er maar één de sterkste. Julia Herman wil niet onder doen voor haar broer Bas en kent alleen maar overwinningen.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Wessel den Harder (Maassluis).

Eindklassement G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg).

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Marit Elgersma (Waspik).

Eindklassement G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman, 2. Nikita Verhoeven, 3. Marit Elgersma.

 

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde wintercompetitie. Het aantal van bijna 600 indivuduele deelnemers geeft al aan hoe populair deze competitie is. Ook het feit dat we op verschillende  locaties rijden en dus dichter bij het publiek komen, maakt het geheel succesvol. De comités en vrijwilligers kunnen met een tevreden gevoel terugkijken naar een mooi winterseizoen waar velen van hebben genoten. We weten dat het niet allemaal vanzelf gaat, maar de inspanning loont zeker de moeite. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

Complete uitslagen en klassementen: zie knop Wintercompetitie

Kijk ook eens onder de knop Foto’s en geniet nog even na.

-o-o-o-o-o-o-o-o-

Teleurgesteld dat de wintercompetitie al weer is afgelopen? Dan is er goed nieuws:

Op 15 februari kun je meedoen aan de eerste Alblasserwaardse Polder Gravel Ride over 40 of 60 kilometer.

Meld je aan per e-mail via poldergravel@gmail.com en zet 15 februari alvast in je agenda.

Klik HIER voor uitgebreide informatie.

Leave a Reply

   Banner     Banner