Fabio Jakobsen verrassende winnaar in Tienhoven

10:30 11-5-2012 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 3 november j.l. werd de tweede wedstrijd van de Offroad Wintercompetitie  verreden in Tienhoven. De organisatie had rekening gehouden met een grote opkomst en er was een lang en breed parcours uitgezet op de verlaten Camping De Koekoek. Behalve lange stroken grasland waren ook de nodige natuurlijke hindernissen opgenomen. Zo werden de renners over een stukje strand langs De Lek geleid en kwamen via het struikgewas weer in het open veld.

De weersomstandigheden waren ’s-morgens niet erg aanlokkelijk. Toch kon de organisatie tevreden zijn over het aantal deelnemers. De renners laten zich kennelijk niet uit het veld slaan door een beetje regen. En zo hoort het ook, veldrijden en modder horen bij elkaar. In totaal kwamen er bijna tweehonderd renners aan de start. En de thuisblijvers kregen ongelijk, in de middag klaarde het op en gaf de scherpe zon een heel ander beeld over het parcours.

Bij de De F-klasse (Jeugd 6 t/m 8 jaar – 19 deelnemers) werd het startsein gegeven door de altijd enthousiaste burgemeester van Zederik Coert van Ee. De rennertjes kregen het zwaar te verduren in de frisse regen en wind.  Vijftien minuten wedstrijd was voor deze jonge kinderen dan ook lang genoeg. Jelmer Bos (Giessenburg) was hier de sterkste en behaalde na Noordeloos zijn tweede overwinning. Bryant Boogert (Hoogblokland) en Levi Schrijver (Hoornaar) hielden vast aan hun tweede en derde plaats. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) eindigde op de vierde plaats net naast het podium.

In de E-klasse (Jeugd 9 t/m 11 jaar – 24 deelnemers) was Sam Stolk (Nieuwendijk) weer heer en meester. Van start af aan nam hij de leiding en reed onbedreigd naar de overwinning. Voor de tweede en derde plaats was het stuivertje wisselen tussen Jur van der Pijl (Arkel) en Kjell Roerbag (Vuren). Bastiaan Sterkenburg handhaafde zich op zijn vertrouwde vierde plaats.

Bij de D-klasse (Jeugd 12 t/m 14 jaar – 18 deelnemers) speelde zich een spannende strijd af tussen Jens van den Dool (Hoogblokland) en Rens Tulner (Lexmond). Jens bepaalde het tempo over het grootste deel van de wedstrijd, maar de meer ervaren Rens nam toch in de laatste ronde de kop over en ging als winnaar over de streep. Jesse Bikker (Hoogblokland) reed in eigen tempo naar de derde plaats en Wesley  van Loon (Werkendam) werd vierde. De moegestreden renners werden na afloop opgevangen door ouders of verzorgers en waren zo in goede handen om de emoties van de wedstrijd te verwerken.

Bij de B-klasse (Recreanten zonder licentie)  weer een massale start met 96 deelnemers. Een prachtig gezicht om de bont gekleurde meute te zien vertrekken, de klassementsrijders met fanatieke blik en de achtersten in de rij op eigen tempo naar vermogen genietend van deze happening. De strijd om de overwinning ging tussen de aanvoerders van het klassement, Jeroen Nouwens (Schijndel), Ludie van Loon (Werkendam), Frans Schild (Hardinxveld),  Erik van Gelder (Gorinchem) en Dick van der Hee (Drunen).   Uitslag: 1. Erik van Gelder, 2. Frans Schild, 3. Ludie van Loon, 4. Jeroen Nouwens, 5. Dick van der Hee.

De Dames hadden deze keer vier deelnemers aan het vertrek. Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) was op dit parcours duidelijk de snelste, gevolgd door de geroutineerde Riika Kelja (Gorinchem) en Wilma Korevaar (Groot-Ammers). Marjon Kubbe (Noordeloos) werd vierde.

Bij de A-klasse (Licentiehouders – 34 deelnemers) werd het publiek getrakteerd op een prachtige strijd tussen drie jonge mannen in Jan van Arckel tenue. Merijn Korevaar (Groot-Ammers), Kelvin van den Dool (Hoogblokland) en Fabio Jakobsen (Heukelum) maakten zich los van de groep en gaven elkaar geen duimbreed toe. Het bleef spannend tot aan de finish. Je zou verwachten dat Merijn zich zou kunnen losrijden van zijn maten, maar dat zat er vandaag niet in. Het was pas zijn eerste veldrit na het wegseizoen en Merijn ziet deze competitie meer als training. De sprint moest de uitslag bepalen en hierbij kwam de jonge Fabio Jakobsen als verrassende winnaar uit de bus, vóór Merijn Korevaar en Kelvin van den Dool die op het laatst net iets tekort kwam. Een bevestiging van het talent  van Fabio die al eens Nederlands kampioen was bij de Jeugd en als Nieuweling al mooie overwinningen heeft behaald zowel in het veld als op de weg.  Dennis Ebert (Nieuwendijk) moest na de overwinning in Noordeloos deze keer genoegen nemen met de vierde plaats. Hij blijft wel eerste in het klassement. De strijd om de overige ereplaatsen ging tussen de veteranen, 5e Frans Viveen (Woudrichem), 6e Johan van den Dool (Hoogblokland), 7e Bert Pesselse (Giessenburg, 8e Jan Groeneveld (Sleeuwijk).

De prijsrijders werden getrakteerd op een heerlijke KoekKoek (gevulde speculaas cake).

Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooi evenement. We danken Stichting Wielerronde Ameide voor de voortreffelijke organisatie.

Tot de volgende wedstrijd in Giessenburg op 17 november.   

Voor volledige uitslagen en klassementen zie www.janvanarckel.nl/wintercompetitie

Leave a Reply