Eltina van Wijk sprint naar 18de plaats in België!

21:25 04-7-2012 - By wouter - View Comments

Terwijl onze kanjers zich laten zien in Groningen, zitten de andere dames natuurlijk ook niet stil!
Zo is afgelopen donderdag Eltina van Wijk op bezoek geweest bij onze zuiderburen. Doel was het Waalse plaatsje Dottignies, waar een paar dagen na de LottoCup-wedstrijd ook nog een open koers op de agenda stond: Twaalf ronden van iets meer dan acht kilometer, die vooral níet vlak waren. Hieronder haar verslag:

Om 1 uur was de inschrijving van start gegaan, en langzaam bleek dat veel internationale teams besloten hadden om daar in te buurt te blijven: Noren, Zweden, Fransen, Italianen, hele ploegen verschenen er! Een kleine tachtig dames uit zeven verschillende landen hoorden het startsein, of hoe dat in het frans ook klinkt, precies om drie uur.
Al snel wist ik dat het een typisch Belgische koers zou zijn: Veel smalle wegen, slecht wegdek, veel draaien en keren en ook een stevig windje buiten het dorp. Al in de tweede ronde van de wedstrijd ontstond een kopgroep van vijf dames, die snel een voorsprong uitbouwden van bijna anderhalve minuut.

Toen ik rond half koers besloot om ook eens een kijkje voorin te nemen, waren de Noorse dames net begonnen aan het achtervolgingswerk: Binnen twee rondjes zaten we de koplopers weer op de hielen! Met de nodige uitdunning van het peloton tot gevolg natuurlijk.

Uiteindelijk duurde het tot de voorlaatste ronde voor ze het gat helemaal dicht hadden, en natuurlijk gingen er gelijk andere rensters in de aanval. Op de finish was er een groepje van drie vooruit, met daarachter nog drie dames die los van elkaar het peloton voor waren gebleven.

Wij sprintten dus voor plaats zeven. Omdat de finishstraat een beetje bergaf liep en de wind in de rug stond, besloot ik van voren aan die straat te beginnen: Toen de eerste begon te sprinten zat ik dus gelijk in het wiel, maar dat bleek toch te vroeg. In de laatste honderd meter waren de benen leeg en uiteindelijk ben ik 18e geworden.
Toch dik tevreden met het resultaat. En daarna natuurlijk weer snel naar huis om te kijken wat de andere meiden gedaan hebben in Groningen!

Leave a Reply

   Banner     Banner