Elite-Beloften in Parel van de Veluwe

6:47 05-22-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Vrijdag 19 mei stond de Parel van de Veluwe op het programma voor de mannen van Jan van Arckel. Traditie getrouw een snelle, open klassieker maar dit jaar onderdeel van de Clubcompetitie met een gewijzigd parcours. In Harderwijk staan de mannen klaar voor een race over 163km. Twee grote omlopen van 55km en vijf plaatselijke rondes van 10km.

Vanuit het vertrek zaten we als ploeg goed van voren en dat was nodig want al snel ging het regenen en waren er een aantal grote valpartijen. Niet iedereen van ons wist het asfalt te vermijden en helaas zijn Jarri, Jan-Arie en Melle betrokken bij een schuiver. Zonder al te veel schade kunnen de mannen door en begint het peloton zo goed als compleet aan de finale rondes.

In de finale begint de slijtage van de harde wind en de regen toe te slaan in het peloton en haken Jan-Arie, Melle en uiteindelijk ook Aron af bij het peloton en zij worden helaas vlak voor de finish uit koers gehaald.

Antonie en Hermen zitten op dat moment goed voorin en proberen mee te springen in de finale. Uiteindelijk missen ze de slag en finishen op plaats 23 en 35 in de peloton sprint. Jarri weet, aangeslagen van de val, op zijn tandvlees ook te finishen in het peloton.

De 4e plaats in het klassement moeten we momenteel loslaten maar de ploegen staan dicht bij elkaar en volgend weekend gaan we weer knokken voor de punten!

Leave a Reply

   Banner     Banner