Eindejaars Challenge – hoe het ging

18:07 12-31-2021 - By Bert Pesselse - View Comments

Zo - einde Jaar en ook einde Challenge.

In het altijd zo rustieke en vaak ook rustige Laantje in Noordeloos was het deze week een drukte van belang. Mede-organisator Peter Horden, aldaar woonachtig, had het er maar druk mee. Aanmoedigen, bezwaren managen, route-hulp bieden en ondertussen ook nog alle geregistreerde ritten op juistheid controleren! Hoed af Peter!

Best gelopen – dat mag gerust gezegd worden! Veel downloads van de Challenge route vanaf www.afstandmeten.nl en ook werd de GPX-file veelvuldig aangevraagd via het aangegeven mailadres.

Leuk dat jullie zo veel belangstelling toonden en dat een mooi aantal enthousiastelingen ook daadwerkelijk de uitdaging aanging.

Opvallend – lang niet alle deelnemers slaagden er in om de route foutloos te rijden. Met name langs de Provinciale Weg N216 werd het eerste stuk over de grasdijk regelmatig overgeslagen. En inderdaad, het was ook wel heel aantrekkelijk om het laatste gedeelte van de kaai naar Noordeloos over het gladde asfalt van de Hoogt te pakken. Maar het was niet de officiële route ‘-)

Te ver – ja, echt! Een enkeling had het zo naar z’n zin dat de afdaling bij de Dick voor Mekaarshop overgeslagen werd en de ronding voorlangs Bikker Motoren genomen werd. Wel meer meters, maar niet zo gek hoor. Die groene Kawasaki’s hebben ontegenzeglijk veel aantrekkingskracht!

Ja – en dan rij je op de Grotewaard en dan wil je maar één ding. Hup, naar de Slingelandse Brug. Dus, voorover over het stuur en gaan!!  Begrijpelijk, maar jah, er zat nog wel een foefje in de route. Precies dat foefje bracht je als het goed is over de prachtige boogbrug in het Laantje en pas via een ommetje weer op de Grotewaard.

Maar ach - een kniesoor die er echt op let! Het mooie is dat een mooie groep mixed-road liefhebbers er een sportieve uitdaging aan had. Dat is wat telt!

En toch – de Challenge kon als toertochtje gereden worden, maar laten we eerlijk zijn: het wedstrijdelement telde ook! Dat doet ons bloed stromen, dat doet een tinteling door ons lijf gaan!

Even kijken – de onbetwist snelste ridder was Evan Terlouw. Met een tijd van 32:32 min/sec en een daarbij horende gemiddelde snelheid van 26.4 km/u raffelde hij het Strava segment af. Slim om dat al op maandag te doen, toen het parcours er goed bij lag en de wind zich koest hield. King of the Mountain 🙂 Proficiat Evan!!

Heel prima dat ook een mooi aantal dames de Challenges apprecieert en zich ook daadwerkelijk in het avontuur stort. In- en door goede samenwerking bleken Jiska Wallaard en Karin van Leeuwen de rapsten, en dat op 31 december bij windkracht 4 en meer en over een kletsnat traject. Hoed af voor deze Queens of the Mountain!! 

Ergens volgend jaar gaan we de bijbehorende ereprijzen nog uitreiken. Vanzelfsprekend volgt het verslag van die gebeurtenis op dit kanaal! Tegelijk zullen we dan eens verzinnen of er in het nieuwe jaar nieuwe energie is om op herhaling te gaan. Mede afhankelijk van de ontwikkelingen m.b.t. de lockdown en daaraan gekoppeld de (wel/geen) ruimte voor vervolg van de wintercompetitie.

Bedankt voor je belangstelling, de leuke reacties en voor je deelname.

Leave a Reply