Eerste overwinning van Jens Bassa in Geldrop

22:20 09-7-2015 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Afgelopen zondag reden Jens Bassa en Rosanne en Christiaan van Rees de Van Zelst Jeugdronde in Geldrop.Christiaan had de aftrap in cat.3. Iedereen wist inmiddels dat de JvA renner de afgelopen twee weken sterk gereden had. Christiaan probeerde meerdere malen om weg te komen maar Dirk Darding zat continu in z'n wiel, ook in het peloton zat de renner van De Bergklimmers op de bagagedrager. Het lukte niet om alleen weg te komen op het snelle clubparcours en dus ging het op een sprint aan. Chris Kisters leek de winst te pakken maar Dirk Darding kwam er toch nog overheen. Christiaan werd knap 3e.

20150906_114658

Rosanne stond in cat.4 aan de start. De dag ervoor had ze een knappe 10e plaats in Numansdorp behaald en ook in Geldrop liet Rosanne zien dat ze goede progressie heeft geboekt. Al vrij snel werd het kaft van het koren gescheiden en zat Rosanne aan de goede kant van de schifting. Regelmatig ging het in de wedstrijd op een lint maar de dappere meid reed iedere keer weer het gat dicht als er een gaatje viel. Met nog 3 ronden te gaan schoof Rosanne nog verder door naar voren. Inmiddels was er ook een groep gedubbeld, waarvan er een aantal tegen de regels in zich bij het peloton voegden en de sprint mee aangingen. Rosanne behaalde in de sprint een knappe 12e plaats. Sterk gereden!

In cat. 5 stond Jens Bassa aan de start. Het was een mooie snelle wedstrijd waarbij Jens continu voorin zat. Bij iedere demarrage was Jens er attent bij en ook zelf probeerde hij een paar keer weg te komen.
In de wedstrijd met toppers als Nina Spapen, Fleur Nagtegaal en Mickey Nijkamp erbij leek het op een sprint aan te gaan maar het verliep toch anders. Met nog 3 kwart ronden te gaan sprong Jens heel knap weg en ging er volle bak vandoor, het peloton in vertwijfeling achterlatend. Mickey Nijkamp kwam nog dichtbij maar Jens was niet meer te pakken. Een groep achterblijvers werd net voor de finish handig omzeild en toen was de eerste overwinning voor Jens een feit. Fantastisch gereden Jens, gefeliciteerd!

Leave a Reply

   Banner     Banner