Druk weekend voor de Elite/Belofte renners

8:21 05-11-2022 - By Jan de Bruin - View Comments

JvA E/B rijden Ronde van Overijssel

Zaterdag 7 mei werd de Ronde van Overijssel over een afstand van 200km verreden door de mannen van GRC Jan van Arckel. Renners aan het vertrek: Serginho Wilhaus (Haarlem), Simon Haberlah (Leerdam), Hermen Bode (Giessenburg), Lennart van Houwelingen (Hardinxveld), Thomas van Olderen (Utrecht) en Bart van den Berg (Wijngaarden).

De Ronde van Overijssel is een UCI 1.2 koers en maakt deel uit van de Holland Cup.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd er attent vooraan gekoerst door Serginho en Simon. Helaas moest Simon na een uur de rol lossen doordat hij zich niet fit voelde. Serginho wierp zich op als knecht en ging na 80 km bij de wagen bidons halen. Na 115 km ging het serieus op de kant en moesten er veel renners lossen uit het peloton. Ook Bart van de Berg moest het peloton laten gaan. Thomas reed op dat moment lek en moest hierdoor in de achtervolging. Het lukte hem wel om terug aansluiting te vinden.

Na 115km ad Serginho pech waardoor hij zijn wiel moest wisselen en in de achtervolging moest op het peloton. Thomas, Hermen en Lennart zaten nog goed in koers.

Na 150 km ging bij Thomas de kaars uit en moest hij met kramp de rol lossen. Na 170 km koers viel dit ook ten deel aan Hermen en Serginho. Na een goede koers te hebben gereden tussen de profs was het ook voor hen te veel. Ze reden in een achtervolgende groep naar de finish.

Alleen Lennart zat op dit punt nog vooraan in koers en finishte op een mooie 37e plaats. Tussen al het prof geweld een prima prestatie.

Hermen werd uiteindelijk 86e en Serginho 100e.

 

foto's: sportfoto.nl

 

--

JvA Beloftenweekend in Zeeuws-Vlaanderen

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei waren er 4 heren van JvA aanwezig bij het H4a Beloftenweekend wat plaatsvond in Zeeuws-Vlaanderen. Het team bestond uit een combinatie van 4 JvA renners: Yanne Dorenbos (Castricum), Noël Luijten (Meerkerk), Delano Swenne (Heukelum) en Joost van der Hoogt (Reeuwijk) en 2 renners van Westland Wil Vooruit; Roy Duijvensteijn en Twan van der Drift. In het weekend werd en 2x een rit in lijn gereden en 1 tijdrit.

Etappe 1: De verwachtingen voor de start waren dat het een chaotische rit zou kunnen worden. Deze gedachte was niet misplaatst, al snel werd duidelijk dat het 120 km lang dringen zou worden om je plek in het peloton te verdedigen. Door de snelheid in het peloton was het een redelijk korte etappe. het resulteerde niet in een topresultaat, maar iedereen was blij de etappe zonder kleerscheuren te hebben uitgereden.

De tijdrit: Dit individuele onderdeel is vooral een strijd tegen jezelf, vele stellen persoonlijke doelen en gaan tot het uiterste deze te halen. met Noël Luijten en Joost van der hoogt in de top 40 en Yanne Dorenbos op een 12de plek was dit een prima prestatie. na 2 wedstrijden staat het team op een 6de plek in het ploegenklassement. aldus een geslaagd eerste deel van het Beloftenweekend.

Etappe 2: De zwaarste etappe van het weekend was de beslissende wedstrijd die zorgde voor veel uitvallers. De renners moesten 18 kasseistroken overleven om deze laatste etappe uit te rijden. voor 3 van 4 was dit te veel. Yanne Dorenbos behaalde wel de finishlijn. dit resulteerde in een top 40 in het algemeen klassement.

Het Beloftenweekend was een zeer leerzaam weekend, die veel goeds beloofd voor de toekomst.

      Foto's: sportfoto.nl

--

JvA E/B rijdt Ton Dolmans Trofee

Aan de start in het zonnige Stein stonden Antonie van Noppen (Ridderkerk), Bram van Herk (Groot-Ammers), Daan Brouwer (Jaarsveld), Noël Luijten (Meerkerk), Olivier van Pelt (Spijkenisse), Wim de Bruin (Hardinxveld) en Yanne Dorenbos (Castricum). Na een neutralisatie van 10 km kon de wedstrijd van totaal 199 km beginnen.

In de eerste ronde vond er een flinke valpartij plaats waardoor de wedstrijd geneutraliseerd werd. Gelukkig waren wij hier niet bij betrokken. Hoogtepunten van de koers waren de gravelstrook en het grote aantal klimmen dat erin zat. Waaronder de Snijdersberg, Maasberg en de Slingerberg. Het was een harde koers, die enkel werd uitgereden door Antonie. Hij behaalde hier een mooie 19e plaats.

  

Foto's: sportfoto.nl

 

Leave a Reply