Druk Pinksterweekend vol criteriums voor de Dames

13:18 06-8-2022 - By Jan de Bruin - View Comments

Papendrecht

Zaterdag 4 juni stonden Laura, Lieke en Tessa aan de start in de ronde van Papendrecht. Voor Laura en Lieke was dit bijna een thuiswedstrijd, dat was ook duidelijk te horen aan het publiek want ze werden luidkeels toegejuicht. Het parcours was een groot vierkant van ongeveer 1600 meter met deels asfalt en deels klinkers.

Er stond een leuk deelnemersveld aan de start. Vanaf het begin werd er door iedereen aanvallend gereden, het viel bijna niet stil.

Door de dames van Jan van Arckel werd er goed samengewerkt voorin. Lieke deed goed mee met alle premiesprints en zat elke keer in de prijzen.

Maar ondanks de aanvallende manier van rijden lukte het niemand om echt weg te komen.  

Op 7 rondes voor het eind plaatste Tessa een aanval waarop het peloton niet gelijk reageerde en ze was gevlogen.

Door het goede teamwerk kregen ze Tessa niet meer te pakken en reed zij na 11 kilometer solo over de streep.

In de eindsprint van het peloton werd Lieke 9e en Laura sprintte naar een knappe 15e plek.

Wageningen

Op 4 juni stonden Roos, Inez en Isa aan de start in Wageningen. Ze moesten maar liefst twintig keer de Wageningse muur beklimmen.

Roos probeerde een aantal keer weg te rijden, maar helaas zonder succes.

De meiden wisten zich mooi voorin te positioneren en eindigden in de eerste groep, met een mooie derde plek voor Inez als resultaat!MtD Circuit

Op zondag, de eerste pinksterdag stond de 3de wedstrijd van de MtD circuit op de planning. Dit was de 100 kilometer wedstrijd op het parcours van HSV De Kampioen. Er stond een leuk divers peloton aan de start van ongeveer 50 dames, met Amanda, Eva, Rosanna en Tessa namens Jan van Arckel. Om 12:00 klonk het startschot voor 30 rondes koers.

Tessa sprong vanaf de start gelijk weg en kreeg 2 dames mee, dit waren Judith Krabbenborg en  Marjet Groen (beide van Make the Difference).

Vanuit het peloton werd er bijna niet gereageerd. Een paar keer werd er wat geprobeerd, maar de meiden die het probeerden werden steeds teruggehaald.

Er werd afwisselend doorgereden en dan viel het weer stil, o.a. door de verstoringen van de Jan van Arckel dames.

Ondertussen werkte het drietal vooraan goed samen en iedere ronde groeide de voorsprong iets meer.

Na ongeveer 80 kilometer lag de kopgroep een halve ronde voor en bleek de vroege vlucht óók de beslissende slag te zijn. Het podium was bekend, alleen de volgorde nog niet.

Judith en Marjet hebben een goede ploegentactiek uitgevoerd door de laatste paar rondes om de beurt weg te springen en op deze manier Tessa uit te putten.

Dit lukte want Judith kwam als eerste solo over de streep, gevolgd door Marjet en Tessa werd derde.

In de laatste paar rondes werden er nog wat pogingen tot wegrijden gedaan, maar na 30 rondes werd het toch een pelotonsprint om de 4e plek.

Amanda en Rosanna zijn allebei knap gefinisht. Voor Tessa was dit haar tweede podiumplek van het weekend. 

Leave a Reply