Draai rond de Kraai Rijsoord

13:23 05-11-2014 - By Jan de Bruin - View Comments

De Draai rond de Kraai werd zaterdag 10 mei in Rijsoord onder natte omstandigheden verreden.

De Nieuwelingen beten het spits af, zonder Jan van Arckel renners aan de start.

Daarna was het de beurt aan de combinatie van Amateurs-Sportklasse-Junioren. Thijs Kros eindigde als 9e, Bart Streefkerk als 23e en William Westerlaken wist zich met een 24e plaats uitstekend te handhaven. Winnaar werd oud prof Erik Dekker.

Bij de Dames werd het peloton overheerst door de geel-rode kleuren van Jan van Arckel.  Moniek Tenniglo had er zin in en nam van begin af aan een comfortabele voorsprong. In de stijl van een tijdrijder wist zij lang vooruit te blijven, maar half koers kwam er reactie uit het peloton. Er ontstond een kopgroep van zes personen, waaronder vier JvA rensters. Moniek kon een uitval van Nathalie van Gogh pareren, maar ze kon helaas in de eindsprint de overwinning niet binnenslepen. Uitslag: 1e  Nathalie van Gogh, 2e Moniek Tenniglo, 3e Lotte van Hoek, 5e Roos Hoogenboom, 6e Alicja Verhagen, 8e Melanie Woering, 13e Nike Beckeringh, 15e Kirsten Peetoom, 23e Judith Bloem, 24e Silke Kogelman.

De Elite-Beloften hadden 90 km voor de boeg met veel wind. Van de aanwezige Jan van Arckel renners wist alleen Kelvin van den Dool de wedstrijd uit te rijden op een mooie 14e plaats. Ronan van Zandbeek was hard onderweg naar de overwinning maar werd in de laatste ronde ingelopen door drie achtervolgers. Uitslag: 1e Jeroen Breewel, 2e Roy Pieters, 3e Dennis Smit, 4e Ronan van Zandbeek, 14e Kelvin van den Dool .

Foto’s van de wedstrijden zijn te zien onder de knop < Foto’s > in de linkerkolom op deze site.

2 Comments on “Draai rond de Kraai Rijsoord”

  • Alicja Verhagen May 11th, 2014 17:55

    De link voor de foto’s werkt niet…

  • Jan de Bruin May 11th, 2014 20:33

    In de linkerkolom op de JvA site staat de knop
    Hieronder vind je de foto’s van Rijsoord en de rest van alle JvA wedstrijden.

Leave a Reply

   Banner     Banner