DK Hardinxveld – verslag

16:24 06-7-2022 - By Jan de Bruin - View Comments

Onder sterk wisselende weersomstandigheden werden op Pinkestermaandag de Districts Kampioenschappen verreden.

De Junioren reden in de ochtenduren nog onder een stralende zon, maar de wind maakte het op het open parcours extra zwaar. Al in de eerste ronde ontstond een kopgroep van drie man met Mees Vlot, Ingmar van den Bosch en Stein Bocxe. Het zag er naar uit dat de slag geslagen was, tot Stein Bocxe in een bocht onderuit schoof. De twee overgebleven koplopers reden elkaar uit de wielen en op het laatst kwamen de achtervolgers nog heel dicht bij. Mees Vlot reed naar een sterke overwinning met Ingmar van den Bosch kort daarachter. In de sprint om de derde plaats kwam Jost van de Streek net iets te kort.

Uitslag Junioren: 1. Mees Vlot (Gouda) 2. Ingmar van de Bosch (Alphen a/d Rijn) 3. Jarne van de Ven (Reeuwijk) 4. Jost van de Streek (Ottoland) 16. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf).

Na het middaguur kwamen de buien opzetten en de Vrouwen mochten als eerste een nat pak halen in de strijd om het Regio Kamioenschap ZH-NH-Midden. Er ontstond al snel een kopgroep van vijf, waaruit Loesanne van de Geest zich tegen het einde losmaakte. Jan van Arckel renster Hannah van Boven won de sprint voor de tweede plaats. Ingrit Verhoeff werd in de eindsprint gehinderd door een lekke band.

Uitslag Vrouwen: 1. Loeasanna van de Geest2. Hannah van Boven (Haarlem) 3. Deborah Veerman 4. Laura van Ramshorst 5. Suzanne Mulder 21.  Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers).

Bij de Startlicentie-klasse namen Dirk-Jan Verspuij en Daan den Breejen van start af aan resoluut de leiding. In de sprint-à-deux greep Daan den Breejen de overwinning. Menno Vonk won met overmacht de sprint van de tweede groep. De rest kwam verwaaid en verregend over de streep.

Uitslag Startlicentie: 1. Daan den Breejen (Hardinxveld)  2. Dirk-jan Verspuij (Hoogblokland) 3. Menno Vonk (Meerkerk).

Het slotstuk was voor de Elite-Beloften. Het werd een wedstrijd onder zware omstandigheden waar een echte kampioen uit zou komen. Al na de eerste ronde gaven enkele renners de pijp aan Maarten. Het peloton brak al snel in stukken en er ontstond een kopgroep van twaalf man waar er later negen van overbleven. Met nog ruim 20 kilometer te rijden ontsnapte de belofte renner Frank van den Broek en begon aan een moedige solo. De kersverse tijdritkampioen van Zuid-Holland was niet meer in te halen en reed naar een prachtige dubbele overwinning. Bij de elite renners ging de titel naar Tijmen Snel, als schaatser nationaal kampioen op de sprint. Hij hield zijn medevluchters Carlo van den Berg en Remco Schouten achter zich.

Uitslag Beloften: 1. Frank van den Broek (Voorhout)  2. Roy Hoogendoorn (Boskoop) 3. Ruben Buitendijk (Lekkerkerk)  5. Jens Bassa (Goudriaan).

Uitslag Elite: 1. Tijmen Snel (Leiden) 2. Carlo van den Berg (De Lier) 3. Remco Schouten (Ammerstol) 3. Lennart van Houwelingen (Hardinxveld) 8. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 17. Bart Buijk (Hardinxveld).

Enkele foto’s van deze dag staat op deze site onder de knop Foto’s.

Een complete serie is te zien op www.oypo.nl/jandebruinfoto

Leave a Reply