Dirk-Jan Verspuij wint ook clubkampioenschap 2018

21:10 09-11-2018 - By Peter Mesker - View Comments

Natuurlijk kun je zeggen dat de opkomst laag was, natuurlijk kun je denken dat de mannen in een Verspuij tenue samenspannen, natuurlijk kan het zo zijn dat er sprake is van een dag met goede benen. Maar de algehele conclusie van het, helaas mager bezochte, clubkampioenschap voor basisleden van onze club dat Dirk-Jan Verspuij de terechte winnaar van de avond werd.

De last-minute georganiseerde kampioenschappen kende met amper tien, doch sterke renners, een toch wel teleurstellende opkomst. Desalniettemin waren Peter van der Grijn (speaker), Anton Beijers (kantine), Bauke Minkema (inschrijving en algehele organisatie), de dames van de EHBO en een handvol supporters goed voorbereid en met volle enthousiasme aanwezig.  Zij werden getrakteerd door een aantrekkelijke wedstrijd, met zeker in het begin de nodige aanvallen van de verschillende renners.  De stevige wind op het parcours zorgde er echter voor dat het niet makkelijk was om weg te komen en te blijven. Toch wist Mark Vonk op een gegeven moment voorzichtig wat afstand te nemen en met een jump van Dirk-Jan ontstond een mooi koppel. Met nog ruim een half uur koers voor de boeg leek er geen vuiltje aan de lucht voor het resterende groepje er achter en met elkaar moest het toch zo weer dicht te rijden zijn.  Maar dat liep anders, Goof Tukker kwam in de "chassse-patat" en viel op eens zo stil dat hij zelfs de aansluiting met de achterblijvers direct miste. Naarmate de koers volgde liep het tweetal uit en dunde de groep achterblijvers uiteindelijk ook uit tot nog drie personen. Zowel Gertjan Eskes en Rob Verhey moesten lossen.

Met nog een ronde te gaan plaatste Sjaak van der Graaf een ultieme jump, maar de sterke Jan Bassa, met Peter Mesker in zijn wiel wist de aansluiting weer te vinden in de laatste bocht naar de finish. Zowel Sjaak als ook Jan hadden het beste gegeven en daardoor was de derde plaats een makkelijke prooi voor Mesker. Dirk-Jan reed de voorlaatste ronde nog weg van Mark en stelde daarmee het clubkampioenschap veilig. Zeker niet de eerste overwinning dit jaar, sterker nog; in de dagen net voor en net na deze dag stond hij reeds driemaal op het hoogste podium.

Uitslag:
  1. Dirk-Jan Verspuy
  2. Mark Vonk
  3. Peter Mesker
  4. Jan Bassa
  5. Sjaak van der Graaf
  6. Rob Verhey
  7. Gertjan Eskes
  8. Goof Tukker
  9. Kees Verspui
 

Leave a Reply

   Banner     Banner