De mooiste polderkoers van Nederland

8:16 04-24-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

De Arno Wallaard Memorial is de mooiste polderkoers, dat is een feit. Als renner uit de Alblasserwaard kan je niet anders dan trots zijn op z'n mooie en goed georganiseerde wedstrijd. Maar als elite clubrenner is het ook een wedstrijd die je serieus moet nemen, als je hier goed voor de dag wil komen. Elk jaar is het deelnemersveld weer van een hoog niveau en maakt het parkoers er een zware wedstrijd van.

De editie 2017 was weer een speciale voor ons. We hadden het plan om Jan van Arkel zolang mogelijk zichtbaar te houden in de koers en bij het podium te eindigen. Met onze kopman Arno Kleinjan hadden we een ijzer in het vuur om als eerste clubrenner te eindigen. De koers startte voortvarend en we konden bij de eesten de dijk op draaien bij Lexmond. Jan Arie kreeg de eerste ontsnapping achter zijn naam te staan en dat deed ons goed.

Op de dijk ging het peloton in waaiers en wisten we met 6 renners in 2/3/4 groep Groot-Ammers te bereiken. Onze Jarri die goed zijn mannetje staat dit seizoen probeerde als eerste door zijn dorp te knallen, maar dat lukte hem niet, helaas. Onze debutant Brian Kortlever had het moeilijk, maar genoot ervan.

Bij het binnenrijden van Bleskensgraaf zaten Arno, Jarri  en Hermen in de 2e groep, Bart in groep 3 en Niels in groep 4. Aron en Jan Arie, voor hun zat hun werk erop.
De wedstrijd dwarrelde door de polder naar Meerkerk en het verschil tussen de groepen werd langzaam groter. In de laatste groep in koers bepaalden Niels en Bart mede het tempo, maar het was onvoldoende om stand te houden. Na 1 ronde koers moesten ze in Meerkerk het veld weer ruimen. Arno positioneerde zich in de groep achter de kop en Jarri en tempobeul Hermen gaven het overgebleven peloton kleur.

Tot de plaatselijke ronden liep het volgens plan, onze kopman in kansrijke positie om de beste clubrenner te worden. Maar voor Hermen en Jarri viel na twee ronden door de polder toch het doek. De achterstand op de koplopers was te groot om in koers te blijven. Als renners van De polder waren we trots dat we op de beelden in Meerkerk zagen dat Arno probeerde te ontsnappen van zijn concurrenten, met resultaat. Het was een wedstrijd in een wedstrijd geworden.

De eerste drieman kwamen over de finish, gevolgd door balende clubgenoot Fabio en als 24e kwam onze clubheld verkleumd en totaal leeggereden over de finish. Mede door het goede werk van begeleiders Kim, Casper en Andre was onze missie geslaagd, eerste clubrenner in onze polder. En zijn naam is: ARNO!

Leave a Reply

   Banner     Banner