De drie JvA musketiers heersen in Ameide

21:31 09-22-2013 - By Jan de Bruin - View Comments

In het door Jan van Arckel georganiseerde criterium van Ameide konden de toeschouwers nu ook aanschouwen hoe sterk onze eigen juniorenkweek op dit moment is.  Thuisrijder Gert van der Grijn, tesamen met Kelvin van den Dool Sjoerd Bax, Kelian van Steenis en Fabio Jakobsen traden aan op het snelle parcours van Termei.

Na ongeveer kwart koers ontstond een kopgroep van 5 renners met daarbij Kelvin, Fabio en Sjoerd. Eendrachtig werd er samen gewerkt waardoor het peloton al rond half koers op een ronde achterstand werd gereden.

De finale kreeg vervolgens een extra dimensie doordat plotseling enkele superpremies (aangeboden door een ons zeer welbekend persoon in een paars shirt uit Noordeloos) werden aangekondigd. Met volle overgave stortte Heukelummer Fabio Jakobsen zich met succes in de strijd om deze gewilde enveloppen. Kelvin en Sjoerd keken bewust de kat uit de boom om hun reserves aan te spreken voor de laatste twee ronden. Eerst ondernam Kelvin een poging tot ontsnappen welke echter door Mitchel Cornelisse uit Amsterdam direct werd beantwoord. Direct hierna vond Sjoerd het juiste moment om zijn benen te strekken en met volle overgave werden de laatste 1500 meter afgelegd wat resulteerde in een mooie overwinning voor het kanon uit Uppel. Kelvin strandde net voor de laatste podium plaats (4e) en Fabio (5e) wist dat hij zijn kruit tijdens de laatste premie sprints had verschoten maar lag daar niet wakker van gezien de door hem geïncasseerde premie buit.

Gert reed goed mee in het peloton en klasseerde zich als  22e, Kelian moest helaas na een aantal ronden het peloton laten gaan .

Leave a Reply