Daan Hartog en Christiaan van Rees beiden op hoogste trede

11:44 04-9-2018 - By Annet Bassa-Mesker - View Comments

Luna Kers (Beesd), Mees Bassa (Noordeloos), Sem van Wijngaarden (Hardinxveld), Anna van der Meiden (Heukelum) en Jorik van Maaren (Gorinchem)  reden in afgelopen zaterdag in Spijkenisse de eerste nk kwalificatie wedstrijd. 

 

In categorie 3 reed Luna reed een goede wedstrijd. De een na laatste ronde kon ze aansluiten in een groepje en in de laatste ronde en eindsprint wist Luna nog een 4 renners achter zich te laten! Ze werd 21ste.

In categorie 4 zat Mees lang goed in het peloton, maar verspilde zijn energie bij een mislukte solo. Hij werd 12e.

Sem moest na een aantal ronden helaas het peloton laten gaan. In een achtervolgend groepje handhaafde hij zich netjes en finishte als 26ste.
(helaas geen foto van Sem).

In categorie 6 was een vroege ontsnapping waar het peloton geen anwoord op gaf. Aan de start van de sprint zat Anna aan de verkeerde kant, waardoor zij vol in de wind de sprint moest aangaan. Zij eindigde op een 4e plaats.

In categorie 7 lukte het Jorik opnieuw om in het peloton te rijden. Ook hier was een vroege ontsnapping en werd gesprint om een tweede plaats. Jorik finishte als 16e.

Zondag 8 april jeugdronde van de Reeshof, Tilburg:
Eindelijk mooi weer, al was dit ook weer wennen.
In categorie 4 moesten Daan Hartog (Giessenburg) en Mees Bassa (Noordeloos allebei achteraan starten, maar wisten zich allebei snel naar voren te rijden. Mees reed zelfs een aantal ronden op kop, omdat niemand zijn krachten durfde te verspelen. Maar de laatste ronde werd er flink doorgetrokken en wist Daan als 1e Te finishen!
Mees die bij het aantrekken van de sprint achteraan zat, had last van keel door de warmte en kwam als 24e over de meet.
In categorie 5 was de temperatuur nog iets verder opgelopen, maar desalniettemin wist Merel Hartog (Giessenburg) zich als 10e te kwalificeren en Joey  Baars (Leerdam) finishte als 32e

Er was zondag ook winst voor Christiaan van Rees (Groot-Ammers) in het Limburgse Maasbracht.
Meerdere malen geprobeerd weg te komen maar op de snelle ronde met twee bochten en veel asfalt was dat onbegonnen werk.
Uiteindelijk won Christiaan toch in de sprint.

Leave a Reply

   Banner     Banner