Corine wint de etappe koers Tour de Himmelfart in Denemarken!

21:08 05-21-2012 - By Ben van der Zijden - View Comments

Jeanne en Corine vertrokken woensdagmorgen om 6uur richting Odder in Denemarken om deel te nemen aan de Tour de Himmelfart.  Dit is een driedaagse etappe wedstrijd waarin 5 etappes worden verreden waaronder een tijdrit.  Er waren 75 deelneemsters met daarbij de Noorse en Zweedse nationale selectie en ook veel goede  rensters uit Denemarken waaronder Christina Siggaard. Deze  dame wist vorig jaar de Tour de Himmelfart te winnen en werd afgelopen jaar nog derde op het WK voor junioren in Kopenhagen.

Donderdagochtend stond de eerste etappe op het program een rit over 50km. Drie meiden wisten weg te rijden en het peloton op de streep 13 seconden voor te blijven, de Zweedse nationaal kampioen Alexsandra Nessmar wist de rit te winnen.  Corine finishte als 4e door de sprint van het peloton te winnen,  Jeanne werd keurig 6e.  Onze meiden stonden hierdoor op  een  4e plaats voor Corine in het algemeen klassement op 18 sec. en Jeanne op de 6 plaats op 20sec. van Nessmar.   s  Middags was de tweede etappe,  een korte rit die knap werd gewonnen door Jeanne en waarin Corine 3werd.   Na dag 1 stond  Jeanne 4e in het alg. klassement op 9 sec. en Corine 5e op 11 sec.  van de leidster.

Vrijdagmorgen de derde etappe een tijdrit op sterk glooiend terrein over  11,2 km. welke een prooi werd voor de sterk rijdende Corine. Door haar winst rukte ze op naar de 2e stek in het alg. klassement op slechts  5 sec.  van de  Nessmar.  Jeanne die  8e  werd  in de tijdrit, op 32 sec. van Corine,  belandde hierdoor op de 6e plaats in het alg. klassement op 35 tellen van de leidster.  ’s Avonds etappe 4,  waarin Jeanne helaas lelijk ten val kwam en naar het ziekenhuis moest. Gelukkig bleek alles mee te vallen, maar wel was haar goede plaats in het  klassement weg.   Corine werd in deze rit weer keurig  2e en kwam hierdoor tot op slechts 3 tellen van de leidster.

Zaterdag de lastige 5e etappe,  de koninginnenrit over 73 km.  met het nodige klimwerk. Gelukkig stond Jeanne ook weer aan het vertrek. Wat moest Corine doen om alsnog te gaan winnen. Een eerste plaats in een eindsprint zou haar 8 bonificatiesec. opleveren, maar als de Zweedse kampioen  Nessmar 2e zou worden zou zij 6 bonificatiesec. opstrijken en had Corine dus nog net 1 sec. te weinig er moest dus meer gebeuren om de eindoverwinning in de wacht te slepen.  Er wist 1 meisje weg te rijden en die pakte een ruime voorsprong van ruim 3 minuten en reed daarmee virtueel in het geel.  Vervolgens reed er nog een meisje weg en even later trok ook Corine ten aanval. Al snel achterhaalde zij de laatst ontsnapte renster en wist samen met haar tot op slechts  8 sec. van de eerste ontsnapte renster te komen, welke de rit dus won.  Corine werd 2e   pakte zo nog 6 sec. bonificatie maar wat veel belangrijker was ze had een voorsprong op het peloton weten op te bouwen van 29 sec. waardoor de eindzege definitief mee naar Tienhoven ging en Corine een hele fraaie zege in een meerdaagse  kon bijschrijven. Petje af voor Jeanne die ondanks de nodige ongemakken  deze afsluitende  rit wist uit te rijden en hierin nog naar de 7e plaats wist te snellen, maar wel heel jammer dat ze nu in het algemeen klassement pas op een 38e plaats was terug te vinden. Ook wisten de meiden van het district Zuid Holland waarvoor men reed het ploegenklassement nog te winnen.

Einduitslag 1e 5 rensters.
1. Corine Van Der Zijden GRC Jan Van Arckel 05:16:19 Nederland
2. Alexandra Nessmar 00:32  Zweden
3. Christina Siggaard 00:50  Denemarken
4. Amalie Winther Olsen 01:02  Denemarken
5. Julie Lykke 01:07  Denemarken
 

One Comment on “Corine wint de etappe koers Tour de Himmelfart in Denemarken!”

  • Ina Renes May 21st, 2012 21:40

    Mooi verslag van een prachtige 3 daagse Tour de Himmelfart!
    En wat een uitslag om mee thuis te komen naar de Alblasserwaard in Holland!

Leave a Reply

   Banner     Banner