Corine wint de 2e tijdrit in de KNWU tijdritcompetitie in Zuid Schermer. Jeanne wint in het Belgische Heist op den Berg.

20:30 04-30-2012 - By Ben van der Zijden - View Comments

Zaterdag 28 april werd in Zuid Schermer(Noord Holland) de 2e tijdrit verreden in de dit jaar door de KNWU opgezette tijdritcompetitie.  Bij de junior vrouwen deed voor JvA Corine mee en ze deed dit  met veel succes.  De lengte van de tijdrit bedroeg 17 km.  De kou en harde wind (windkracht 6) die over de polders en dijken  raasde maakte het geheel tot een zeer zware opgave voor de renners.  Van de wind af werden er top snelheden gehaald maar hoe anders was dat op de lange rechte stukken tegen de wind in en bij zijwind was het zaak op de weg te blijven.  Corine wist de snelste tijd neer te zetten en boekte zo een mooie overwinning in deze lastige rit tegen de klok.  Doordat er deze week een trainingsweek is met de selectie vertrok ze na afloop richting Limburg waar ze drie dagen zullen zijn. Daarna een paar dagen Papendal en vervolgens nog een paar dagen naar Ossendrecht.

Zondag 29 april. Geen wedstrijden in Nederland dit weekend voor de nieuwelingen meisjes  , dus waren Denise en Jeanne afgereisd naar Heist op den Berg in België. Een wedstrijd van 11 omlopen met een totaal van 60km.  Het was zowel een wedstrijd voor junior dames als voor nieuweling meisjes, maar wel met een aparte uitslag. Er waren aardig wat rensters aan de start zo'n 50 rensters bij de nieuwelingen-meisjes.  Het weer was een beetje druilerig.  Er werden verschillende uitlooppogingen geprobeerd
en er werd af en toe aardig aan gesleurd, maar dit hield allemaal niet stand. Ook Denise en Jeanne probeerden een aantal keer wat.  In de laatste kilometers reden er nog 2 junioren weg die uiteindelijk weg bleven. Voor de nieuwelingen moest er gesprint worden voor de overwinning. Doordat er veel rensters aan het vertrek stonden was het aardig dringen en Jeanne won de sprint. Denise werd in de sprint 5e.

One Comment on “Corine wint de 2e tijdrit in de KNWU tijdritcompetitie in Zuid Schermer. Jeanne wint in het Belgische Heist op den Berg.”

  • Ina Renes May 1st, 2012 16:25

    Wat een goede prestaties weer als je bedenkt hoe de rechte stukken tegen de wind in zijn gereden!  Mooi verslag, met de natuurelementen erin.

Leave a Reply

   Banner     Banner