Bram van Herk 14e in Midden-Brabant poort omloop

10:23 06-23-2022 - By Jan de Bruin - View Comments

Jan van Arckel stond afgelopen zondag met een jonge ploeg aan de start bij de Midden-Brabant poort omloop. Deze wedstrijd maakt net als de AWM deel uit van de Holland Cup.

De route over brede en smalle wegen zorgde vanuit de start voor een nerveus peloton. Na verschillende kleine valpartijen zorgde een grote valpartij op een van de smalle wegen voor een breuk in het peloton. Delano Swenne uit Heukelum en Bram van Herk uit Groot- Ammers lukte het om na een achtervolging aan te sluiten bij de definitieve kopgroep.

Het resterende gedeelte van het peleton raakte  door de geblokkeerde weg op een dusdanige achterstand dat hun wedstrijd verder uit achtervolgen zal bestaan. In de kopgroep was het tot 20 km voor de streep rustig.

Delano Swenne kwam met het ingaan van de plaatselijke omloop ten val. Hij stond in de laatste 7 km er alleen voor om het peloton voor te blijven. Ondanks een lekke band in de laatste km. wist hij de wedstrijd op de 31e plaats te eindigen.

Bram van Herk uit Groot-Ammers lukte het om tot de eindstreep mee te doen voor de overwinning. In de spurt met de complete kopgroep lukte het hem om op de 14e plaats te eindigen. Noël Luijten uit Meerkerk finishte op de 49e plaats.

Leave a Reply