Bart Vendrig de sterkste in Giessenburg

19:50 07-13-2015 - By wouter - View Comments

We kunnen terug kijken op en mooi clubkampioenschap. Natuurlijk is niet iedereen happy met een club kampioenschap in een open wedstrijd maar zoals afgelopen jaren op het clubparcours was het het ook niet.
Maar liefst 15 Jan van Arckel renners namen op deze mooie zaterdag middag de start.
Van achteruit in de volgauto heb ik het redelijk goed kunnen volgen. Een kopgroep van 8 met 3 JvA renners erin is een luxe. Fabio Jacobsen, Bart van den Berg en Bart Vendrig. Kelvin van den Dool probeerde er nog bij te komen maar het gat was te groot om het in zijn eentje dicht te rijden.
Het was de latere winnaar Bart Vendrig zelf die drie ronden voor tijd als eerste aanzette. Het gedubbelde peloton was toen net uit de wedstrijd genomen Twee man kreeg hij mee en de finale was begonnen. Met Sjoerd Kouwenhoven was er ook een geduchte tegenstander mee. de 3e man van Marvin van Spronsen probeerde het in de laatste ronde maar zat niet veel meer achter. Net door de laatste bocht ging hij op teken van Kouwenhoven nogmaals. Bart pareerde hem eenvoudig en gedrieën reden ze richting finish. Van uit de wagen leek het nipt maar op de streep was er toch een voorsprong van een fiets lengte voor Bart. Overall winnaar dus, zijn 2e criterium van dit jaar en eindelijk clubkampioen.
Fabio werd 6e en Bart van den Berg 7e. Fabio die dan wel in het shirt van zijn team SEG reed was daarmee de beste JvA belofte en dus belofte clubkampioen.

Foto Rick den Besten Het Kontakt

Leave a Reply

   Banner     Banner