Bart Vendrig 4de NK

16:55 06-18-2012 - By wouter - View Comments

Op zondag 17 juni stond het Nederlands kampioenschap voor de Elite zonder contact op het programma. Voor Jan van Arckel stonden Frank de Reus en Bart Vendrig aan het vertrek in Exloo. Onder de begeleiding van Wim en Trudie Haksteen werd er zaterdag vetrokken en overnacht op een steenworp afstand van het parkoer. In alle rust werd er toegewerkt naar de wedstrijd en om 13.30 vertrokken wij voor 180km strijd.

Ondanks de hard wind en het soms smalle parkoers leek er lang geen afscheiding te geworden gecreëerd. Frank reed zeer attent van voren en met het vorderen van de kilometers kwam ook Bart steeds verder naar voren geschoven. Na een snelle ronde, waar het peloton in 4 groepen uiteen was gevallen ontstond er een kopgroep van 4 renners met daarbij Bart. Doordat het peloton even een adempauze name pakte Bart en zijn maten al gauw een minuut en ook daarna bleef de voorsprong lange tijd boven de minuut schommelen. De kopgroep bleef goed samen werken en pas in de laatste 15km wisten 8 renners de oversteek te maken.

In de finale moest Bart alle zeilen bijzetten om de frissere renners van weerwerk te voorzien. Uiteindelijk wist er niemand meer weg te rijden en werd het een sprint voor de titel. Bart werd 4e en miste dus het podium. Niet de meest leuke plaats op een kampioenschap maar de tevredenheid overheerste. De 3 man op het podium waren gewoon frisser! Frank wist na storingswerk nog goed mee te sprinten en werd 21e. Ook hij reed een ijzersterke wedstrijd. Met de woorden: Moe, voldaan en tevreden kwam ook dit kampioenschap tot een mooi einde.

Wij bedanken de familie Haksteen voor de geweldige verzorging, de familie Wallaard voor de gastvrijheid en de steun en iedreen binnen de vereniging die het mogelijk gemaakt heeft dat wij ons hebben kunnen tonen.

Frank de Reus en Bart Vendrig

2 Comments on “Bart Vendrig 4de NK”

  • Aco June 19th, 2012 06:28

    De Nestor heeft echt zijn goede benen weer gevonden. Zelfs de oude Jan is weer enthousiast over hem aan het worden.Liever naar het fietsen van Bart dan naar het voetbal kijken wordt zijn nieuwe leus.

  • Wj Haksteen June 19th, 2012 11:21

    Ik heb met volle teugen genoten van Bart en Frank

Leave a Reply

   Banner     Banner