Arno Wallaard Memorial – Een podiumplaats in de Alblasserwaard!

20:12 04-23-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Gisteren de thuis wedstrijd, de Arno Wallaard Memorial of kortweg AWM. De dag begon thuis met mijn broer Jeroen (mechanieker van de dames). Snel even kletsen en spullen bij elkaar zoeken, want de dames starten in Borssele. Even nadat hij vertrokken is, ga ik op weg naar Meerkerk.

Na even zoeken naar de rest van de Van Arckeltjes, ben ik alles klaar aan het maken. Van Kim krijg ik de kaderplaatjes en van Gerard de sleutel van de ploegleiders auto. Na alle voorbereidingen en plannen maken, zijn we klaar voor de wedstrijd. Ondertussen zijn Aco en Frieda nog even langs gekomen, voor de zo vreselijk belangrijke support. Dan moeten de mannen het podium op voor de ploegenpresentatie. Even later werd de ploeg zelfs op de film gezet voor een programma van Sky.

14.15 is het en Gerard en ik schuiven aan bij de karavaan. Op de speaker horen we dat de mannen vooraan mogen starten, bijzonder om te zien!
Nadat de koers open gegeven is, wordt er gelijk aangevallen door het geel van Jan van Arckel. Melle is de eerste renner van de dag in de aanval!
Er wordt ondertussen hard gereden en na 45km helaas een val met JvA. Bart is erbij betrokken en moet helaas even later uit koers. Na 75km koers houdt het voor Jasper ook op.

Na de eerste grote ronde had iedereen dorst, waaronder onze renners. Hermen, Jarri en Arno hebben hun bidonnetjes gehaald en zijn weer vertrokken om Melle en Antonie ook te voorzien van drinken. Oeps, Gerard en ik zijn nu uitverkocht.

Na 120 km komen we langs Kim voor wat snelle bevoorrading voor de ploegleiders auto. Bart helpt ondertussen ook met verzorgen. Niet veel later rijden we ook voorbij Melle. Na een snelle bidon is het dan ook definitief gebeurd voor Melle en ook hij moet de koers verlaten.

Met 145km horen we op de radio dat Antonie één van de drie clubrenners is in de kopgroep van 25.
Op 155km, net voor Meerkerk, komt alles weer bijeen. Peloton één sluit bijna aan bij de kopgroep en peloton twee is op 15 seconden.

Met nog drie rondjes te gaan is er een kopgroep met vier renners. Helaas geen renners van JvA erbij. Wel de uiteindelijke winnaar. 1,5 rondje moet er nog afgelegd worden waarbij Arno, Antonie en Jarri in het eerste peloton en tevens de eerste groep zijn.

In het laatste rondje zien wij Hermen lossen uit de laatste groep. Na nog snel wat aanmoedigingen zodat hij kan uitrijden, rijden we ook hem voorbij.

Met een kopgroep van vijf is er uiteindelijk gesprint voor de overwinning.
Hierachter weet Antonie naar een 26e plaats te fietsen wat resulteert in de beste clubrenner van de AWM! Jarri wordt 38e, Arno 57e en Hermen 138e.

De beginnende mechanieker heeft ondertussen genoten van de hele koers en 's avonds werden onder een kopje koffie beide koersen uitvoerig nabesproken.

Peter

Leave a Reply

   Banner     Banner